Tuesday, June 22, 2010

Fratelli La Bufala - Levent

ULUSLARARASI NAPOLI RESTORANI FRATELLI LA BUFALA’NIN 2010 MENÜSÜNDE ÜNLÜ ŞEF “ROSANNA MARZIALE” İMZASI

Dünyanın en büyük İtalyan pizza Grubu ve Napoli Mutfağının temsilcisi Fratelli La Bufala; bu yıl menüsünde tasarımlarına yer vermek üzere yeni mutfak temsilcilerinden food designer Rosanna Marziale ile anlaştı. Rosanna Marziale, Ocak ayı içinde İstanbul Fratelli La Bufala’da bizzat yapacağı özel tadım organizasyonu sonrasında, Marziale imzalı özgün lezzetler mönüde yer alacak.

Farklı sektörlerden alıştığımız marka ve tasarımcı işbirliklerine, ünlü restoran zincirinden de bir atak geldi. Fratelli La Bufala tüm zincirinde uygulamak üzere bir ilki gerçekleştirdi.

İtalya’nın üç büyük gastronomi bölgesinden biri olan Napoli’nin 300 yıllık mutfak geleneğinin mirasçısı Fratelli La Bufala; Avrupa’nın önde gelen şeflerinden ve Sommelier Rosanna Marziale ile işbirliğine giderek, Şefin Akdeniz mutfağının yeni yorumlarını dünyaya tanıtılmasını esas alan özgün yemek tasarımlarından seçkilere FLB –İtalya menüsünde yer vermeye başladı. Fratelli La Bufala’nın birçok ülkede hizmet vermekte olan 91 şubesi ile aynı zamanda İstanbul’da da menüye girecek lezzetlerin lansmanı Şef Rosanna Marziale’in bizzat sunumu ile Ocak ayı içersinde gerçekleşecek. İtalyan mutfak geleneğinin tanıtılmasını sağlamanın yanı sıra dünyadaki uygulamaların kalitesini arttırmak için tasarlayan ünlü şef, geleneksellikten hoşlanmıyor. Ancak kendi bölgesinin ürünlerini alışılmadık tariflerle yeniden yorumlamayı seviyor. Aynı misyonu dünyaya taşıyan, geleneksel Napoli mutfağının temsilcisi Fratelli La Bufala’da bu amaçla platformunu Marziale’ye açtı.

Rosanna Marziale – Şef, Sommelier hakkında: Caserta’da 40 yıl önce doğan Rosanna; Pişirme tutkusunu 50’li yıllardan beri lokantacılık yapan babasından devraldı. 1998 yılında Caserta’da tarihi bir binada hizmet vermekte olan “Le Collone” aile restoranının başına geçti. Restaurant aynı zamanda bir akademi olarak çalışmakta. Geleneksel mutfak üzerinde ekibi ve öğrencileri ile sürekli deneyler yapan Rosanna; Akdeniz Mutfağının yeni temsilcisi olarak hem dünyayı dolaşıyor hem de kendi mekanında eşsiz lezzetleri paylaşıyor. Marziale’in eğitmenleri arasında ünlü şefler Martin Berasategui ve Gianfranco Vissani bulunmaktadır. Fratelli La Bufala - Grup Giuseppe Marotta tarafından yönetilen şirket, 2003 yılında kurulmuştur. Campania bölgesinin orijinal ürünlerine mevsiminde ve uygun fiyatlarla yer vermeyi prensip edinmiş olan FLB Pizza Grubu; manda sütünden mozarella ve türevleri, manda eti, eşsiz napolitan pizzaları ile öne çıkmaktadır. Menülerine Campania şarapları ve bulunduğu bölgelerin seçkin şarapları eşlik eder. Dünya çapında yayılmasına ve sevilmesine neden, geleneksel pişirme tekniklerinden taviz vermeden sunduğu Napoliten pizzaları ve mevsiminde taze tarım ürünleri kullanması olan Fratelli La Bufala’nın; dünya genelinde 91 şubesi bulunmaktadır. 82 adet İtalya’da ve Brüksel, Dubai, Hannover, İstanbul, Londra, Strazburg, Miami ve Barcelona 2 adet olmak üzere dünyada da 9 adet şubesi hizmet vermektedir.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara