Wednesday, June 16, 2010

Garden Restaurant - Silivri

Silivri’ye gidenler bilir, Silivri’nin girişinde yıllardan beri süre gelen bir restaurant klasiği vardır. Bunların başında da en eski olanı Garden Restaurant’dır. Silivri’ye girişte, E-5 Karayolu üzerinde bulunan Garden Restaurant, 1990 yılında açıldı. Müdavimlerinin artması üzerine kapasitesi fazla olmayan bu restoran işler halde kalmak üzere, bu mekanın yakınına yine yolun üstünde bulunan, 27.000m2’lik arazi üzerine, “10.000m2’lik kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük restoranı olma özelliğine sahip”olan, 5 katlı bir restoran yapıldı.

Garden”ın sahipleri ise Silivri’li olan Ünal Kesen ve Mutlu Kesen kardeşler. Ünal Kesen eskiden Silivri’nin gözde kasaplarındandı. İstanbul’un eski ve önde gelen restoranları olan Beyti, Borsa ve Niyazibey’e kardeşi Mutlu Kesen ile birlikte uzun yıllar et verdiler. Şu anda da restoranda müşteriye sunulan etler taze olarak, kendilerine ait olan bir besi çiftliğinden, özel seçilmiş olarak geliyor. Bu yüzden etin kalitesinden çok iyi anlıyor “Garden”.

14 yıldan beri müşterilerine hizmet veren GARDEN Restaurant, özellikle Trakya et mutfağı ve kırmızı et deki lezzet anlayışıyla, aynı anda 2000 kişiye hizmet verebilen restoranında, müşterilerine farklı damak tatları sunuyor. Özellikle kendine özgü olan “Trakya Kıvırcık Kuzu”, “Trakya Dana”, “Dana Tandır”, “Arnavut Ciğeri”, “Pastırmalı Paçanga Böreği”, “Mantarlı Kavurma”, “Kaymaklı Ayva Tatlısı” ve “Künefe”si ile ayrıcalıklı olarak Trakya et mutfağından sunduğu lezzetler, müşterilerinin tercih ettiği yemeklerin başında geliyor. Ve bunların içinde özelikle Arnavut Ciğeri için ayrı bir şeyler söylemek gerekiyor. Garden’a Edremit’ten gelen, yemeklere ve salataya konan, özel sızma zeytinyağı ile kızartılmış ciğer; soğan ve maydonozla beraber servis ediliyor ve tadan kişi tadına doyamıyor. Öyle ki sırf bu Arnavut Ciğeri için İstanbul’dan “Garden”a özel olarak gelenler var.

GARDEN’da haftanın her günü saat 19:00 – 23:00 arası, bir kemancı ve bir piyanistten oluşan grubun akustik parçaları eşliğinde, yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Garden Restaurant’ın 5 katından şu anda 3 katı faaliyette. Ayrıca “Garden”, müşterilerinin özel günlerine, farklı dizaynlardaki 3 ayrı katta bulunan salonlarıyla ev sahipliği yapıyor. Bir kişi veya bir çift için çok özel olan düğün,nişan,nikah,doğum günü gibi mutlu günlerin yanı sıra yemekli iş toplantıları, konferans, seminer, panel, mezuniyet geceleri gibi organizasyonlar da “Garden Restaurant” da yapılabiliyor. Ailelerin yemeklerini yerken rahat edebilmeleri amacıyla Garden’da çocuklar için oyun parkı bulunuyor. Çocukların başında da onlara eşilik eden profesyonel bakıcı mevcut. Türkiye’nin en büyük restoranı Garden’ın 300 kişilik dev bir otoparkı da var.

Silivri'deki diğer mekanlar için: www.istanbulrestaurants.com

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara