Tuesday, June 29, 2010

Levendis Rum Meyhanesi - Kuruçeşme - Ortaköy

Adını ilk kez Bodrum Bianca Beach Club’da duyduğumuz LEVENDİS RUM MEYHANESİ Kuruçeşme BLACKK'in içinde; Ayios Dimitrios, Ayia Lipsi, Ayios Nikolaos ayazmalarının muhteşem Boğaz manzarasına sahip olduğu yerde açılıyor.

Konseptine uygun olarak dekore edilen mekanda, eski ve unutulmuş ekalliyet çilingir sofrası lezzetleri sunuluyor.

Çilingir sofrası; cacıki, Yunan salatası, yeşil aromatik otlar çanağı, feta ile başlayarak; tarama, tuzlu sardalye, topik, ermeni plakisi, Ege otları, yalancı dolma, tahinli közbiber, fesleğenli Girit kabağı, 18.yy’dan gelen işkembe mezesi ile başlıyor; ardından yavaş yavaş gelen sıcak mezelerde kıtır kabak, Arnavut ciğeri, uykuluk tereyağında, otlu börek, midyeli pilav, kalamar pane, karides mücveri gibi lezzetlerle devam ediyor.

Limitsiz yerli içki ile çilingir menü fiyatının kişi başı 80.00.- YTL olduğu ve İstanbul’un muhteşem Boğaz manzarasına sahip mekanda; Rumca şarkılarıyla Grup Rebetis sahne alıyor.

BLACKK in içinde yer alan LEVENDİS RUM MEYHANESİ; Figen Doğusoy yönetiminde ve Emre Ergani işletmeciliğinde, Fahri Çağlayan kadrosu ile konuklarını ağırlıyor. Mekanın danışmanlığı ve idareciliği ise Bodrum ve Galata’da aynı konsepte yıllarını vermiş Beyza Gürbüzer’e emanet edilmiş.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara