Tuesday, June 29, 2010

Lipsi Cunda Balık - Nişantaşı

NİŞANTAŞI’NIN EN YENİSİ: YUNANLI “LİPSİ

Lokanta, bar & kulüp olarak Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’nde açılan Lipsi, kış aylarının gözde eğlence mekanları arasında yerini aldı. Geçmişin unutulmaz mekanı Niş’in yerine açılan Lipsi, adını Kalymnos bölgesindeki minik bir Yunan adasından alıyor.

Yunan meze ve müzikleri ile farklı bir tarza sahip olan Lipsi, eğlencesi bol bir lokanta olmanın yansıra, bar ve gece kulübü olarak da hizmet veriyor. Lipsi, Türkiye’de ilk kez, içecek hariç “sabit” fiyat sistemini uyguluyor.

Soğuk meze ve ara sıcaklar, ana yemek ve tatlıdan oluşan sürekli değişken, dinamik menüye sabit bir fiyat ödenirken, tercihe göre içecekler fiyata ekleniyor.
Lipsi’nin müzik koordinatörlüğünü ise Türkiye’nin ünlü DJ’ lerinden Suat Ateşdağlı yapıyor. Ateşdağlı, lezzet ve eğlence tutkunlarını şimdilerde Batı Avrupa’yı da etkisi altına alan “Ege ve Akdeniz Müzik Sentezi” ile Lipsi’de buluşturuyor. Haftanın üç günü, Yunanlı müzisyen Gallis ve arkadaşlarından oluşan grup lokanta katında canlı müzik yapıyor. Yunan ve Türk müziğinin en seçkin örneklerini sunan grup, Ege mezeleri ve yemeklerine ayrı bir keyif katıyor. Yemek saatinde Lipsi’nin bar katında da egeli mezelerden ufak örnekler tatmak mümkün. Mevsimsel değişikliklere göre sürekli yenilenecek Lipsi’nin zengin menüsü Yunan şefler tarafından hazırlanan nefis deniz ürünleri, sıcak – soğuk otlu mezeler (yeşil mutfak), et yemekleri ve nefis tatlı çeşitlerinden oluşuyor. Deniz ürünleri ve mezelerin ağırlıkta olduğu menüde; “Zencefilli Levrek”, “Karides Saganaki”, “Mercimek Favalı Ahtapot”, “Etli Radika”, “Dana Orzo”, “ Yunan Tarzı Sıcak Palamut Pilaki”, “Çikolatalı Kazandibi”, “Yunan Baklava Rakı Sorbeli ”, “Ev Yapımı Sakız Likörü” öne çıkan lezzetler arasında yer alıyor. Lipsi’nin dekorasyonu da, en az menüsü, müziği ve eğlencesi kadar ilgi çekiyor. Lokanta katında hasırlı iskemleler, fistolu örtüler, grek tarzı çiniler, beyaz tuğla üstü motifler dikkat çekerken, bar & kulüp katında ise aynalarla kaplı tavanlar görenleri oldukça şaşırtıyor. Saks mavi ve beyazın hakimiyetinde lokanta katı buram buram Yunanistan’ı yaşatırken, üst kattaki fuşya ve saks mavinin hakimiyeti ise dekorasyonda doğu Akdeniz ezgileri ile yeni bir trend yaratıyor. Lipsi, geçmişte Niş ve G By Karaf gibi başarılı projelere imza atan, günümüzde ise popüler mekanlar Topaz ve bu yaz Reina’ da hizmet veren Michelin yıldızlı Yunan restaurantı Varoulko’nun da içinde yer aldığı Desert Turizm bünyesinde hizmet veriyor. Lipsi, lokanta, bar ve kulüp olarak yemek ve eğlence severleri tek bir mekanda buluşturuyor. Sürprizli, eğlenceli, bol müzikli ve lezzetli bir mekan olarak kapılarını açan Lipsi, İstanbul eğlence hayatına yeni bir boyut katıyor.


Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara