Tuesday, June 29, 2010

Otto Sofyalı - Asmalımescit

2005’de Asmalımescit Beyoğlu’nda açılan OTTO, kısa bir sürede İstanbullular’ın en favori mekanlarından biri oldu. Restoran, cafe ve bar olarak hizmet veren Otto Tünel’i, İzmir (Otto Alaçatı) ve İstanbul’da (Otto Santral) açılan iki şube ve Kasım 2008’de Asmalmescit Mahallesi’nde açılan “Otto Sofyalı” izledi. OTTO’ların menüsünde; çorbalar, salatalar, bagetler, ev yapımı erişteler ve mekanın vazgeçilmezi odun fırınında yapılan pizzalar yer alıyor.
İstanbul’u gerçek bir İstanbullu gibi yaşamak istiyorsanız OTTO’lardan birine mutlaka uğramalısınız. Şehrin en hip mekanlarından biri olan Otto Tünel, haftasonları yemek saatinden sonra adeta küçük bir klübe dönüşüyor. Samimi bir ortamın yansıtıldığı mekanın duvarları, geniş aynalar ve müşterilerin yaptığı pastel boya desenlerle kaplı. Genellikle müşterileri arasında Beyoğlu’nda yaşayan yabancılar, konsolosluk mensupları, işadamları ve öğrenciler bulunuyor. Ancak mekana en çok sanat ve reklam çevreleri ilgi gösteriyor. Özellikle yemek saatinden sonra daha da yükselen elektronik müzik ile gelenler, istedikleri gibi dans edip eğlenebiliyor. Otto Tünel, Pazar günleri hariç 10.00–02.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Time Out Yeme İçme ödüllerinden “En İyi Asmalımescit Mekanı” kategorisinde birinci seçilen Otto Tünel’in 40 kişilik oturma kapasitesi bulunuyor. Ayakta ise bu kapasite ise 100 – 150 kişiye kadar çıkabiliyor.
2007 Nisan ayından itibaren İzmir’in yazlık mekanı Çeşme’de hizmet veren Otto Alaçatı’nın, kendine ait plajı ve iki iskelesi bulunuyor. Otto Alaçatı’da güneşlenirken, Alaçatı’ya özel birbirinden değişik aromalı leziz frozen’ları yudumlayabilirsiniz. Otto Alaçatı, dünyaca ünlü sörfçüleri, sporcuları ve tüm eğlence severleri ağırlıyor. Hergün sabah 08.00 itibariyle kahvaltı servisi ile açılan Otto Alaçatı’da, öğle ve akşam yemeklerini takiben başlayan canlı performanslar, dünyaca ünlü sanatçılar, partiler ve Otto DJ’lerinin müzikleri ile gelenler kendilerini dansın ve Alaçatı’nın büyüsüne kaptırıyor.
2008 Eylül ayında, Bilgi Üniversitesi tarafından çağdaş sanatlar müzesi, kültür ve eğitim merkezine dönüştürülen santralistanbul bünyesinde faaliyete geçen “Otto Santral”, 150 kişilik oturma düzenine sahip olmasının yanı sıra etkinlik günlerinde kapasitesini 800–900 kişiye kadar çıkarabiliyor. Sıra dışı dekorasyonu ve tasarım mobilyaları ile de dikkat çeken Otto Santral, Time Out Yeme İçme ödüllerinden “en iyi mekan tasarımı” kategorisinde birinci seçildi. “Otto Santral”, mekanda gerçekleşen etkinlikleri ile Türkiye’nin tanınmış isimlerini, dünyaca ünlü DJ ve sanatçıları İstanbullular ile buluşturuyor. Hafta içi saat 10.00–02.00, hafta sonunda ise saat 10.00–04.00 saatleri arasında hizmet veren “Otto Santral”de, Pazartesi günleri kapalı olması nedeniyle servis verilmiyor.
Kasım 2008’de ise yine Asmalımescit’te, Sofyalı sokakta Otto’nun dördüncü şubesi kapılarını müşterilerine açtı. Tüm Otto’larda olduğu gibi “iyi yemek, iyi müzik” mottosu yeni açılan “Otto Sofyalı”da da geçerli. Pazar günleri hariç her gün 11.00 – 02.00 arasında hizmet veren Otto Sofyalı’nın 60 kişilik oturma kapasitesi bulunuyor. Özel partiler ve toplantılar için ayrılan 20-30 kişilik farklı bir odası bulunan yeni Otto, yine kendine özgü tasarımı, samimi ortamı, yenilenen menüsü ve meşhur pizzalarıyla gelenleri ağırlamaya devam ediyor.
Hafta içi 18.00 – 19.30 saatleri arasında “Happy Hour” kapsamında barda tüm içkilerde %10 indirim uygulanmasının yanı sıra, gelenlere meşhur Otto pizzalarının mini boyları ikram ediliyor.
Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara