Wednesday, June 30, 2010

Ranchero Nişantaşı - Bağdat Caddesi

Meksika’dan esen lezzet rüzgârı şimdi de Nişantaşı’nda!

Meksikalı & Türk bir aile tarafından işletilen Ranchero, Avrupa Yakası’ndaki müdavimlerini bundan böyle Reasürans Çarşısı’ndaki yeni yerinde ağırlayacak. Ranchero Restaurant, zengin yiyecek ve içecek mönüleriyle, Bağdat Caddesi’nden sonra Nişantaşı’nın da vazgeçilmez lezzet duraklarından birisi olmayı hedefliyor. Meksika mutfağının binlerce yıllık orjinal tatlarını, özel soslar eşliğinde sunan Ranchero’nun mutfak danışmanlığını, kendileri de ülkelerinde restaurant işleten Teresa Gonzalez ve Alejandro Calderon Ramirez yapıyor.

Meksika’nın renkli lezzetlerini İstanbul’a taşıyan ve “Gerçek Meksikalıların elinden çıkan gerçek Meksika lezzetleri” sloganıyla 2005 yılından beri Bağdat Caddesi’nde hizmet veren Ranchero Restaurant, Anadolu Yakası’nın ardından Avrupa Yakası’ndaki ilk şubesini Reasürans Çarşısı’nda hizmete açtı. Sahip olduğu eşsiz ambiyansı ve sunduğu orjinal mönüleriyle Meksika esintilerini Nişantaşı’na getiren Ranchero; iş arasında keyifli bir öğle yemeği ile gününe lezzet katmak isteyenlerin, sevdikleriyle birlikte unutulmaz bir akşam yemeği planlayanların, margarita tutkunlarının ve gerçek Meksika tatlarını denemek isteyenlerin ilk adresi olacak.

Rıza Tanyeri & Patricia Gonzalez Tanyeri çiftinin, çocukları Fatih ve Faruk Gonzalez Tanyeri ile birlikte işlettiği Ranchero, Meksika’nın binlerce yıllık yerel lezzetlerini aynı orjinallikte sunuyor. Kapısından girdiğiniz andan itibaren bu sıcak Latin Amerika ülkesinin havasını soluyabileceğiniz Ranchero’da, tuzluk ve baharatlıklardan peçeteliklere, kaktüs figürlü margarita bardaklarından volkanik taş ve boğa figürlü özel tabaklara kadar pek çok malzeme de Meksika’dan getiriliyor. Bu özel mekanın dekorasyonunda ise, ailenin iç mimar olan kızları Nilüfer Gonzalez Tanyeri’nin imzası bulunuyor.

Ranchero spesiyallerinden Molcajete, Meksika’dan getirtilen volkanik taşta pişirilerek servis ediliyor!

Özellikle kendi adını taşıyan patentli sosuyla hazırlanan spesiyallerinde iddialı olan Ranchero’nun, Nişantaşı’ndaki yeni yerinde adından en çok söz ettirmesi beklenen lezzetlerinin başında, volkanik taş içerisinde pişirilip servis edilen Molcajete geliyor. Molcajete’nin yanı sıra yine Meksika’dan getirilen boğa figürlü özel bir tabakta servis edilen Tampiquena ve mekanın en çok tercih edilen lezzetlerinden birisi olan Taco Burger de Ranchero’nun diğer spesiyalleri arasında yer alıyor.

Çorbalardan aperatiflere, salata çeşitlerinden tatlılara kadar en özgün lezzetleri misafirlerinin beğenisine sunan Ranchero’da, vejeteryanlar için de birbirinden lezzetli mönü alternatifleri bulunuyor. Yemekleri kadar, zengin bir içecek mönüsü de olan Ranchero’nun, mevsim meyveleriyle hazırlanan özel kokteylleri ve kaktüs figürlü özel bardaklarda sunulan margaritaları eşliğinde dostlarınızla sohbet edip, hoşça vakit geçirebilirsiniz.

65 kişi kapasiteli Ranchero Nişantaşı, hafta içi her gün öğlen 12.00’den gece 01.00’e kadar, Cumartesileri 12.00 - 02.00, Pazar günleri ise 12.00 - 24.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlayacak.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara