Monday, June 21, 2010

Venta Del Toro - Galata - Tünel - Beyoğlu

Galata'dan Taksim'e uzanan yokuşun solunda renkli, eğlenceli bir İspanyol Restoranı Venta Del Toro...

İspanyolca'da "Boğa'nın Yeri" anlamına geliyor. Dekorasyonunda ünlü İspanyol mimar Gaudi'den esinlenmişler. Duvardaki boğa figürü ve arena siluetini, 30 bin renkli cam ve seramik parçası oluşturuyor. Bu parçaları 15 kişi tek tek yapıştırmış.

Sahibi Anna Gomez De Pablos yemekleri kendi elleriyle yapıyor. Menü oldukça zengin; eyaletlerin özel ana yemeklerini yeme şansını Venta Del Toro'da yakalayabiliyorsunuz.

Zeytinyağlı Eski Kaşar-Oveso En Aceite pek iştah açıcı. Sonra Domates Rendeli Sarımsaklı Ekmek-Pa Amb Tomques. İki çeşit patates yemeği var. Biri acılı domates sosu, diğeri ise sarmısaklı krema sosuyla pişiriliyor. Ana yemekler Sirkeli Hamsi, Şaraplı Tavuk, Soslu Köfte...

Bir gün önceden en az dört kişilik siparişlerde İspanyollar'ın ünlü deniz ürünlü pilavı "Paella" sizin için özel olarak hazırlanıyor. Mutlaka bir Tapaz yani meze tabağını da denemenizi tavsiye ederiz.

İspanya'nın ünlenen içeceği Sangria yemeklerin yanında mutlaka denemeli! Sangria; şarap, likör, rom, konyak, portakal suyu ve çeşitli meyvelerden yapılıyor.

Venta Del Toro'da yemek ve içmenin dışında canlı Flamenko müzik ve dans gösterileri yapılıyor. Venta Del Toro'da yediğiniz, içtiğiniz, gördüğünüz ve dinlediğiniz herşey orjinal..

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara