Monday, July 19, 2010

Armada Terrace Restaurant - Sultanahmet

İstanbul'da yaz gecelerinin bir klasiği haline gelen ve şimdilik ışıklandırılmış İstanbul siluetinin doyasıya seyredildiği tek yer. Bir taraftan Marmara Denizi, Kadıköy ve Adalar, diğer taraftan Sultanahmet Camii ve Ayasofya manzarası ile çevrili Teras, yaz boyunca lokanta ve bar olarak hizmete açıktır...

Teras, oturma düzeni ile kullanıldığında 250 kişi, ayaküstü ikramlarda 300 kişi kapasitelidir. Serin gecelerde her gün dezenfekte edilen saf pamuktan şalları da konukları ayrıca mutlu eder.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın düzenlediği Tiyatro, Müzik ve Caz Festivallerinin konuk sanatçılarından bir çoğunun etkinlik sonrası, hayranlıkla çevreyi seyrederken yorgunluk attığı mekân..

Yazı kentte geçiren İstanbullu’ların iş saatlerinden sonra gidecekleri en rahatlatıcı mekânlardan biri olan Teras Bar’da soğuk ve sıcak “Çilingir Tepsi”lerinden lezzetli atıştırmalıklar ve İstanbul müzikleri eşliğinde serinletici akşam üzeri içkileri alınabiliyor...

Armada Terasın “terra cota” zemininden bir ahşap platformla ayrılıp yükseltilen, dört tarafı açık, üzeri beyaz yelken kumaşı kaplı Teras Bar’da yer alan geniş beyaz keten minderli oturma alanları, ahşap bar tabureleri ve beyaz ışık sütunları, özellikle hava karardıktan sonra, konforlu bir teknede seyahat atmosferi yaratıyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara