Monday, July 26, 2010

Buhara Restaurant - Sultanahmet

1980 yılında kurulan Buhara Restaurant yılların verdiği kalite ve iyi hizmet anlayışı ile yıllardır sizlerle...

Rahmetli Cemil Buhara’nın açtığı restoran şimdi bayrağı taşıyan Mehmet AYDIN ve Yalçın SAVAŞ’a emanet. Mekan halâ müdavimlerine ilk günkü gibi kusursuz hizmeti bir görev biliyor. 28 yıldır Cağaloğlun’da bulunan ve gazetecilerin uğrak yeri olan bu mekan, şimdilerde ise yabancı turizme de hizmet vermeye devam ediyor.

60 kişilik kapasitesi olan bu mekan, yaz aylarında terasında da hizmet vermektedir.

Kebabı, külbastısı, pidesi, tatlısı dillere destan olan bu mekan da gelip yemek yiyen yerli ve yabancı turistler bilirler ki en güzel kebap burada Buhara’da yenir.Masalarında her gün taze çiçekler bulunur ve bu bir gelenek olmuştur yıllardır.

Buhara’ya girdiğiniz de güzel yemek kokuları gelir burnunuza. Ocak başında ise yılların ustası Mehmet Usta bayrağı kimseye vermiyor halen. Her zaman ocağın başında olan Mehmet Usta ser verip sır vermese de ustalığını konuşturuyor her zaman.

Kapıda misafirleri yıllardır Yalçın bey karşılıyor. Yerli insanlarımız ve yabancı turistler oldukça alışmış artık ona, hesap ödedikten sonra sevgiyle selamlayıp ayrılıyorlar Yalçın Bey’in yanından.

Menüde ise yok yok. Buhara da mezeler, kebaplar, pideler, tatlılar. Ramazan ayı boyunca da iftar yemeklerinin yenilebileceği en iyi alternatiflerden biri Buhara. Açık büfe menüsünü ise, 20 TL. ile sınırlandırmış. Yani tercihiniz sınırsız fiyatınız ise fikslenmişdir Buhara’ada.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara