Monday, July 26, 2010

G Balık - Kuruçeşme

BOĞAZIN ORTASINDAKİ G BALIK’A HER GELİŞİNİZDE FARKLI LEZZETLER BULABİLECEĞİNİZİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul’un incisi Boğaz’ın tam ortasında bulunan Kuruçeşme GS Adası’ndaki muhteşem manzarayla lezzet birleştirince nasıl bir tablo aklınıza gelirse G BALIK’ı tarif etmek için başka söze gerek yok…

İşadamlarının yerli ve yabancı misafirlerini eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde KIŞ VE YAZ aylarında ağırladığı G Balık’ta Türkiye’de ilk olarak canlı istiridye havuzu mevcut… Değişik deniz ürünleriyle her gün farklı lezzetler yaratan G Balık’ın deneyimli mutfak kadrosu İstanbullu gurmelerin beğenisini kazandı. G Lezzetlerinden örnekler: Bulgurlu PAELLA , Zeytinyağlı Sübye (MÜREKKEP BALIĞI),Tarakta KARİDES, Ciezotu Söğüş, Süslü Dülger, Fırınlanmış Deniz Levreği Bonfile, Sakızlı karamelli muhallebi, Armut Tatlısı gibi …

G Balık'ın işletmecisi Gül Etker'i bu sektördeki başarılarından kısaca bahsedersek belki gelmeden G Balık'ın lezzetli menüsünü ve konforlu ortamını biraz olsun hissetmiş olursunuz. Bilkent Bilgisayar fakültesi mezunu olan Gül Hanım 1994 senesinde Bodrum Gümüşlük'te KARAF Balık Rest. açtıktan sonra Ankara Karaf Rest'ı açtı. Bodrum Havana bünyesi içinde Karaf rest. sonra da tüm Havana'nın restaurantlarını işletti. Emre Ergani'nin BLACK Restaurantını işleterek her hafta değişik menü sundu. 2001 senesinde ISTANBUL NİŞ Restaurantını açarak dünya mutfağı menusuyle Istanbul'luların beğenisini kazandı. Daha sonra Reina'nın en üst katında G BY KARAF Rest. ile başarısının en peak noktasına geldi. Bir ara kızını büyütmek amacıyla bu sektöre ara verdi . 2009 yılının mayıs ayında kızının izniyle Mehmet Koçaslan'ın teklifine evet dedi ve Kuruçeşme Suada Club bünyesinde G BALIK Rest.ını hizmete açtı. Kendisi bizzat mutfağa girip değişik lezzetler türetip, balık ve deniz ürünleri menüsünü zenginleştirmeye bayılıyor. ..

G Balık Suada Şefinin Tavsiyesi…

Eşsiz bir dünya klasiği, Şaraplı midye çorbası “Moules Marinieres,” “Balık Lahmacun”, “Adaçayı ile kızarmış Deniz Tarağı”, “Çikolata Fondue”

Formuna Özen Gösterenler İçin G Balık Suada Ayrıcalıkları…

Ağlıklı olarak zeytinyağlılardan oluşan ve kızartmaya yer vermeyen G Balık Suada menüsü formuna özen gösterenler ve diyet yapanlar için ideal…

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara