Monday, July 12, 2010

Go Mongo – Suadiye

Türkçe’ye “Moğol Barbeküsü” olarak çevirebileceğimiz bu otantik mutfağın doğuşu, Moğolistan’daki geleneksel av partilerine kadar uzanmaktadır. Yüzyıllar önce avlanma partilerinin ardından ziyafet çadırlarında toplanan Moğollar, et ce sebzeleri kılıçları ile dilimler ve bu karışımı kalkanların üzerinde, harlı ateşte pişirirlerdi. Bu fikir Batı’nın hizmet anlayışı modernleştirilerek günümüz “Mongolian Barbeque” konsepti yaratılmıştır.

Go Mongo konsepti gelen misafirlerin Moğol Barbeküsü yanında Asya mutfağının seçkin yemeklerinden tatmalarına olanak sağlama fikri ile geliştirilmiş ve Güney Asya (Vietnam, Endonezya, Malezya, Tayland, Singapur, Japonya) mutfaklarının seçkin örnekleri Uzak Doğulu şefimizin yönetiminde menüye dahil edilmiştir.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara