Monday, July 19, 2010

Meyyali Restaurant & Bar / Rose Garden - İstinye

TÜRK MUTFAĞININ UNUTULAN LEZZETLERİ ARTIK MEYYALİ’DE

Türk mutfağının unutulan sır lezzetleri, Meyyali’de hayat buluyor. Kış sezonunu yenilenen mönüsü ve dekorasyonuyla karşılayan Meyyali; Osmanlı, Selçuklu ve Türkiye coğrafyasındaki etnik mutfaklardan eşsiz lezzetleri misafirlerine sunuyor.

İstinye sırtlarında, 10 bin m2’lik doğal bir alan üzerinde kurulu olan Meyyali, kış sezonunda mutfağını yeniledi. Mekan, Türk mutfağının birbirinden çarpıcı lezzetlerini konuklarına modernize ederek sunacak.

Meyyali’nin menüsünde; Ege’den Güneydoğu’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e Türkiye’nin tüm coğrafyasını ve bu topraklarda yaşamış kültürlerin meze ve yemekleri sunulurken, Selçuklu ve Osmanlı döneminin unutulan yemekleri yer alacak.

Bölgesinden getirilmiş üst kalite ürünlerle pişirilen ilginç yemeklere yer verilirken, Sivas’ın Derder Dede pilavı, Çorum’un İskilip pilavı, Tokat’ın Kuzu Germeç ve Patlıcan Fosul’u, kendine özgü pişirme tekniğiyle yapılan Tokat Kebabı, Kastamonu’nun Cevizli Yayım’ı gibi lezzetler yer alacak.

A la carte restoranında 120 kişi ağırlayabilen Meyyali’nin; rakı ve şarap bahçesi olarak düzenlediği iki ayrı mekanında ise ünlü yazar ve şairler hayat bulacak. Meyyali, Rakı bahçesinde Can Yücel ve Neyzen Tevfik çınarının altında ünlü şairlerin mısraları rakı keyfine eşlik ederken, şarap bahçesinde ise Ömer Hayyam ve Cahit Külebi’nin mısraları, dost sohbetlerine eşlik edecek.

Ücretsiz otopark ve vale hizmeti sunacak olan mekan, mevsimlere göre değişecek olan mönüleriyle İstanbul’un lezzet durakları arasında yer almaya hazır

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara