Monday, July 26, 2010

Porte - Cihangir - Harbiye - Taksim

Porte İstanbul’un tarihi semtlerinden Cihangir’de modern bir İtalyan kafe-lokantası olarak müşterilerine Şubat 2003’den bu yana bir hizmet vermekte. İstanbul Modern Sanat Müzesi, Galata Bölgesi ve Taksim Metro İstasyonu’na yürüme mesafesindeki mekana, Sultanahmet’ten de tramvayla onbeş dakikada ulaşılabiliyor.

Cihangir tarihi yarımadanın çarpıcı görüntüsüne hakim olması nedeniyle İstanbul’da yaşayan yabancılar tarafından özellikle tercih edilen bir semt. Porte bu bohem ve Avrupayi havaya modern ve şık kimliğiyle katkıda bulunan bir mekan olarak göze çarpıyor. Porte kış aylarında iç mekanda yetmiş kişiye hizmet verebilmekte.

Yaz aylarında dış mekandaki masalarıyla Avrupa’nın büyük şehirlerindeki sokak kafelerindeki atmosferi yakalayabileceğiniz ender yerlerden biri. Yeşilin hakim olduğu mekanda, dekorasyon incelikle seçilmiş aksesuarlarla tamamlanarak özel partiler için şık bir atmosfer yaratılmış.

Lokantanın alt katındaki barında pırıltılı bir görüntü içinde gecenin geç saatlerine kadar her türlü içki, renk renk kokteyler alınabilmekte. Porte’nin sahibi Abdullah Dokur girişimci, yenilikçi ve mesleği konusunda olağanüstü heyecanlı bir profesyonel. Uzun yıllar Londra ve New York’da mesleğiyle ilgili çeşitli yerlerde ve pozisyonlarda çalıştıktan sonra kendi şehrine dönüp mükemmel bir İtalyan lokantası açmak en büyük hedefi olmuş.

Gerçek bir şarap fanatiği ve titiz bir gurme olan Dokur bu ilgisini ve zevkini coşkuyla menüsüne aktarmış. Bu zevkin bir uzantısı olarak iddialı bir şarap menüsüne sahip olan lokantada pek çok değişik ülkenin şarabı kadehte sunularak müşterilere farklı lezzetleri tatma olanağı sağlanıyor.

Porte’nin şefi İlker Afacan’nın hazırladığı leziz mezeler, gevrek pizzalar, herbiri sanat eseri görüntüsündeki salatalar ve makarnalar, tadı damağınızda kalacak tatlılar sizi mekanın müdavimleri arasına katacak. Personelinin mükemmel servisi, titizliği ve güleryüzü Porte’yi cazip kılan özelliklerinden bir başkası. Mekanda yemeklerden içeceklere, tatlılardan aksesuarlara, müzikten çiçeklere kadar her noktada ince bir zevkin ve yaratıcılığın izleri açıkça görülmekte.

Porte’de mum ışığında yiyeceğiniz büyüleyici bir akşam yemeği, samimi bir öğlen yemeği ya da sımsıcak bir kahvaltı damaklarınızda ve ruhunuzda değişik hazlar bırakarak anılarınızda özel bir yer alacak.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara