Friday, July 23, 2010

Rodizio İstanbul - Sortie - Kuruçeşme

RODIZIO ILE SORTIE’DE BREZILYA RÜZGARI ESİYOR

Brezilya usulü, açık ateşte et pişirme yöntemi olan Churrascaria; bu mutfağın bir ritüeli olan özel dinlendirilmiş etleri, ete farklı bir tat kazandıran, Brezilya’dan getirtilen Okyanus tuzu, özel pişirme üniteleri ile RODIZIO, Sortie’de lezzet severlerle buluşuyor. Yazın en gözde mekanlarından Sortie’de; denize sıfır konumu, şık sunumu ve özenli servisi ile göz dolduran Rodizio, birbirinden lezzetli zeytinyağlıları, ara sıcakları ve et çeşitlerini ‘sınırsız servise fiks fiyat’ anlayışıyla sunuyor.

Sortie’de göz kamaştıran boğaz manzarası eşliğinde, zevkli dekoru ve özenli servisi ile misafirlerini ağırlıyor. Toplam 120 konuk kapasitesine sahip mekan, Brezilya usulü açık ateşte et pişirme tekniği olan ve Portekizce’de mangal anlamına gelen Churrasco’yu okyanus tuzundan, özel pişirme ünitelerine kadar birçok detayı ile Brezilya’dan temin ederek original lezzetiyle sunuyor. Churrascaria’da, etin gerçek tadını almanız için okyanus tuzu dışında marinasyon yapılmıyor ve etler özel saklama dolaplarında en az 20 gün dinlendiriliyor.

YEŞİL-KIRMIZI kartlar ile servise siz karar verin!

Churrascaria’nın lezzeti; Rodizio için özel olarak Türkiye’ye gelen şeflerin mutfağından çıkıyor. Brezilya’dan gelen özel şişlerde bütün olarak yer alan etler, masada kesilerek konuklara servis ediliyor.

Rodizio’ya gelen misafir, başlangıç tabağı olarak zeytinyağlılarla karşılanıyor. Ardından ara sıcaklar sofraya geliyor. Ara sıcaklar içinde Brezilya mutfağının özgün tatlarından ‘muz kızartması’ özellikle tavsiye edilmekte.

Et çeşitlerinde olabilecek en geniş mönüye sahip Rodizio’da, bonfile, kontrfile, pirzola gibi dana, kuzu ve tavuk etlerinin en değerli 12 yeri servis ediliyor.

Masalarda bir tarafı yeşil, bir tarafı kırmızı plakalar yer alıyor. Masada plakanın YEŞİL tarafı üstte olduğunda ‘et servisine devam’, KIRMIZI tarafı üstte olduğunda ise ‘et servisi istemiyorum’ anlamına geliyor. Yemek boyunca servisin sınırına mekan değil, misafir karar veriyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara