Thursday, August 5, 2010

5.Kat Cafe Bar Restaurant - Cihangir

5.Kat, İstanbul’un kendine has, özel semtlerinden biri olan Cihangir’de, tarihi bir Cihangir apartmanının en üst, yani 5’inci katında; yemekleriyle, ortamıyla, kitlesiyle, manzarasıyla şehrin en özgün ve iddialı mekânlarından biri olarak hizmet veriyor.
1993 yılında tiyatro ve sinema oyuncusu Yasemin Alkaya tarafından hizmete açıldı. Küçük yaşlarından beri yemek yapmaya ve yeni lezzetler keşfetmeye büyük merakı olan Alkaya’nın oluşturduğu zengin ve özgün mönü sayesinde yeme-içme meraklıları pek de fazla tanıtıma gerek kalmadan 5. Kat’ı keşfetti.
Mekânın Sarayburnu’ndan Boğaz Köprüsü’ne uzanan eşsiz bir manzaraya ve aynı zamanda farklı, rahat ve bohem bir ortama sahip olması gibi faktörler bir araya gelince 5. Kat, kısa zamanda yazarların, sinemacıların, tiyatrocuların ve İstanbul’da yaşayan yabancıların ağırlıkta olduğu koyu bir müdavim kitlesine sahip oldu.
5.Kat Haftanın yedi günü; hafta içi günleri 10:30-02:00, hafta sonu günlerindeyse 10:30-03:00 saatleri arasında hizmet veriyor.
Kapılarını özel kahvaltı mönüsüyle açan 5.Kat, yaz aylarında konuklarını muhteşem terasında ağırlıyor. Gün boyunca yemek servisinin de devam ettiği mekâna, bir fincan kahve; akşam üstü saatlerinde kafe aperatifleri veya ev yapımı pastalar eşliğinde sunulan bir bardak çay için de uğrayabilirsiniz.
5.Kat’ın sahibesi Yasemin Alkaya tarafından hazırlanan 5.Kat mönüsünde Hint, Thai, Çin, İtalyan ve Türk mutfağından seçilmiş özel yemekler Yasemin Alkaya yorumuyla özgün lezzetler olarak konukların beğenisine sunuluyor.
5.Kat mutfağının bir başka özelliği de tüm yemeklerde doğal ve taze malzemelerin, ev yapımı sosların kullanılmasıdır. Yemek öncesi sunulan 5. Kat yapımı ekmek eşliğinde sunulan, özel zeytinyağının tadına bakmanız şiddetle tavsiye edilir.
5.Kat, mutfağıyla olduğu kadar, barıyla da şehrin iddialı mekânlarından biri. Kadınların rahatsız edilmeden tek başlarına eğlenebildikleri, insanların kendilerini evlerindeki gibi özgür hissettikleri 5. Kat barında düzenli olarak partiler, konseptli geceler düzenleniyor. “Ünlülerin Yedikleri, İçtikleri, Dinledikleri”, “Singles Night”, “Love Numbers Night”, Azınlık Mutfakları” bunlardan bazıları...
Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara