Friday, August 27, 2010

Asitane Restaurant - Edirnekapı - Fatih

Osmanlı Saray Mutfağı gizli kalmış bir hazine, 700 yıl boyunca yaşamış dev bir imparatorluğun lezzet mirası.
Göçebe gelenekleri, Orta Asya, Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika ve Anadolu lezzetlerinin harmanlanması sonucunda zenginleşmiş, ve bu yemek kültürleri üzerinde derin izler bırakmış. Ancak, ne yazık ki bu zengin mutfak, aşçı loncalarının yemek ve pişirme bilgilerini meslek sırrı olarak saklama geleneğinden dolayı basılı dokümanlara geçememiş ve günümüze hakkıyla taşınamamış.
Asitane Restaurant olarak 1990 senesinden beri bu görkemli mutfağı herkese tanıtma misyonunu üstlendik. Bu amaçla lezzet tarihinin tozlu sayfaları arasında ulaşabildiğimiz bütün kaynakları gözden geçirdik.
Topkapı, Dolmabahçe ve Edirne Saray mutfaklarının yemek ve tatlı masraf kayıtları, önemli ziyafetlerin defterleri, yabancı devlet görevlileri ve çeşitli meslek gruplarının kaleme aldığı kitapları tarayarak saray usulleri ile yapılmış bu yemekleri günümüz mutfağına taşıdık.
Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara