Monday, August 2, 2010

Büyük Erzurum Sofrası - Atalar - Kartal

Kırmızı etin kalp sağlığı için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz ? Prof. Dr. Ahmet Aydın, sürekli suçlanan kırmızı eti öve öve bitiremiyor.

Ahmet Aydın, ilk çağlarda ete dayalı beslenme anlayışını savunuyor. Aydın; “- İnsanların sağlığı için mutlaka kırmızı et yemek gerekiyor. Etle beslenmek şarttır.” demektedir.

“- Kırmızı et kalp için çok yararlıdır. İçinde çok fazla B12 vitamini bulunmaktadır. Türkiye’de çok ciddi bir oranda B12 vitami-nin eksikliği yaşanmaktadır.

Bu oran son dönemlerde % 40’lara kadar çıkmıştır. Biz bu eksikliğin kalbinizde olduğu kadar beyninizde de olumsuz etkileri olduğunu savunmaktayız.” diyor.

Sizler de bir düşünün bakalım, dedelerimiz hep kırmızı et yiyerek 80, 90 hatta 120 yaşlarına kadar yaşadıkları bir gerçektir.

Dişlerinin de çok sağlam olduğu bir gerçek.

İnsanlar eğer otla yetişseydi ot yerdi. Bizler kırmızı etle ekmeğe vücut alışmış. Bunu kesmek, vücutta sıkıntı yaratır. Aslında kesmek değil, düzenli bir şekilde beslenmek gerekir.

Siz, siz olun sağlıklı beslenmeyi öğrenin ve sağlıklı beslenin.

Biz sizlere Erzurum Dağları’nda beslenmiş hayvanları getirerek ateşte kırmızı et pişirerek hazırlıyoruz haftada birgün Çağ Kebabımızı ve ayranaşı çorbamızı yemenizi tavsiye ediyoruz.

Sizleri de ağırlamaktan onur duyarız.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara