Friday, August 6, 2010

Denizatı Restaurant - Kadıköy - İstanbul

Cumhuriyet'in ilk yıllarında inşa edilen tarihi iskele denizcilik Fakültesi mezunları Sosyal Yardım vakfına ait konumu gereği hassas bir yapı olan bina Anıtlar Yüksek Kurulu'nun standardına uygun şekilde restore edilmiş. Tüm mekan aslına uygun biçimde hiç birsey değiştirilmeden yapılmış. Öyle ki sadece tavanın boyanması altı ay sürmüş. Ayrıntılarsa daha sonra atmosfere uygun olması için titizlikle seçilmiş.

Her gün 15.000 kişinin şirketle olduğu birbir yerin tam ortasında yer alan restaurant cafenın işletmecisi İsmail Bey konuklarinin günün her saati istediklerini bulabilecekleri bir anlayışla hizmet ettiklerini söylüyor. Asil reklamın insandan insana, kulaktan kulağa yapılabileceğini belirten İsmail Akyüz insanların kendilerini benimseyip lanse ettiklerini bu çerçeve içinde geliştiklerini belirtiyor. "Burası kapısında bodyguardların durdugu bir mekan değil. Gelen müşterimiz birbirini bilen, ortamı benimseyen, elit bir kesim" diye de ekliyor.

Denizatı size ayrıca canlı müzik keyfini de sunuyor. Pazartesi, Salı, Perşembe günleri iki gitarist müşterilere yemek sırasında eşlik ediyor. Repertuarlari çok zengin ama zengin deyince klasik parçaları düşünmelisiniz. Çarsamba ve Cumartesi günleri ise altı kişilik ritm-blues-caz-napolitan rock'n roll tarzi müzik yapan orkestra sizi bekliyor olacak. Çarsamba akşamları saat 22:00-01:00 arası cumartesi aksamlarıysa saat 22:00-01:00 arası, cumartesi aksamlarıysa sat 22:00-03:00'e kadar eğlencenize devam edebilirsiniz. Eger Türkçe parçalardan hoşlanıyorsanız cuma akşamları iyi bir seçim, çünkü bu gece geçmişten günümüze duymak isteyeceginiz parçalar ayrılmıştır.

Bir diğer ayrıntı da Denizatı açıldığından bu yana sürdürülen Tango Geceleri. Mekan pazar akşamları 20:00-01:00 arası dans hocaları Çetin Cengiz ve yönetiminde uygulama alanına dönüştürüyor. Bu aktivite, katılmak isteyen herkese açık. Yeter ki dans etmek isteyin! Denizatı'nın menüsünde her damak zevkine uygun lezzetler sunuluyor.Menüde neler yok ki...

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara