Friday, August 13, 2010

Fener Lokantası - Yeşilyurt - Yeşilköy

Boğaz girişinin ilk feneri olan Yeşilköy Feneri, bir başka ilk olan Fener Lokantası'nı da içinde barındırıyor.Tarihi içinde yaşabileceğiniz mekanda ,konuklar lokantaya adım attıkları andan itibaren tarihi deniz fenerinin dokusunu yaşamaya başlarlar.

Lokantanın her bölümünde görülen bu tarihi doku. Ana salona geçmek için kullanılan koridorda da kendini göstermektedir.Tarihi koridordan geçip lobiye ulaştığınızda 100 kişilik oturma kapasitesi olan ve konuklarına dört mevsim panoramik deniz manzarasıyla hizmet veren ana salona geçilmektedir.

Sarnıç üzerine kurulu,klimalı, 8 kişilik VIP salonu da lokantanın tarihi dokusunu yansıtacak şekilde düzenlenmiştir.Bahçeye girişte yine tarih ve doğanın güzellikleri konukları kendine çekmektedir.Fener'in gölgesinde, uzanıp koparabileceğiniz uzaklıkta üzüm, elma, nar ve şeftali ağaçları adeta dallarını size uzatıyor... Bahçede bulunan ıhlamur ağacı ve çiçek kokuları da baş döndürücü bir güzelliğe sahip.

Fener lokantasının diğer bir bölümü ise, konuklarına olabildiğince ferah bir ortam sağlayan, Fener'in gölgesini kışın bile yansıtan özel filmlerle kaplanmış camlara sahip olan CAMLI KÖŞK bölümüdür.

İçinde taş bir fırında bulunan lokantada değirmen unlarından yapılan doğal ekmek çeşitleri, dumanı üstünde sıcacık servis yapılıyor ve Pazar günleri de konuklarına 09.00-13.00 arası kahvaltı sunan Fener Lokantasında yine bu taş fırından çıkan sıcacık çörekler sunuluyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara