Wednesday, August 18, 2010

İl Porto Restaurant | Ramazan 2010 | Iftar Menuleri


Bebek Koyu’nun en güzel manzarasına sahip İl Porto, Ramazan ayı
boyunca iftarını unutulmaz bir boğaz manzarası eşliğinde açmak
isteyenlerin gözdesi olacak.

Ramazan için Osmanlı/Saray mutfağı klasiklerini Türk damak tadına uygun İtalyan-Akdeniz mutfağıyla buluşturan İl Porto; bu yıl iftarın geç saatlerde açılacak olması ve yazın en sıcak ayına denk gelmesi sebebiyle hazırladığı ramazan yemekleri hafifletiyor ve daha da hafif yemekler isteyenler için alternatifler sunuyor.

Yağışlı havalarda teras keyfi sürüyor; şeffaf koruyucular sizi yağmur ve serin havadan koruyarak keyfinizi sürekli kılacak.

Mekanın denizin neredeyse içindeymiş hissi veren manzarasının tadını yağmurlu havalarda da
gerektiğinde tavan ve kenarları kaplayan şeffaf koruyucular sayesinde çıkarabileceksiniz.Yağmuru kapalı bir ortamdan izlemeyi sevenler ise İl Porto’nun tüm masaları boğaz manzaralı; son derece şıkiç kısmında yemeklerine devam edebilecekler.

Ramazan mönüsünde Saray mutfağıyla İtalyan mutfağı buluştu.İl Porto’nun ramazan mönüsü zengin ve organik iftariye tabağıyla başlıyor. Tabakta; Kars kaşarı,Erzincan Tulumu, Edremit sele ve yeşil zeytini, Kayseri’den özel getirilen pastırma, domates, petek bal, kaymak, sahanda iki göz yumurta ve hurma var. Tabağın üzerine mideyi rahatlatmak ve iştah açmak için süzme mercimek ya da ezo gelin çorbası geliyor. Bu çorbalara alternatif olarak mekanın meşhur İtalyan’ı Minestrone çorbasını da tercih edebilirsiniz.

Ana yemek olarak Saray mutfağından seçilip bu usulle pişirilen Beğendili kebap, ya da fırında (ya da güveçte) Kuzu incik seçilebilir. Et sevmeyenler limonlu-kremalı tavuk, ya da levrek-somon ızgara yiyebilecek. Vejateryenler ya da pizzadan vazgeçemeyenler için sebzeli , 4 peynirli ya da karışık incecik pizzalar yapılacak. Seçilen ana yemeğe ramazan mönüsüne özel ; şarapla pişirilmeyen porcini mantarlı Risotto ve Akdeniz mutfağından bol yeşillikli Mista salatası eşlik edecek.

Tatlı olarak yemeği fazla kaçıranlar İl Porto’nun düşük kalorili spesiyal tatlısı Panna Cotta’yı alabilir, ama gönlünüz geleneksel tatlılardan yana ise narlı güllaç, portakallı baklava ya da incir tatlısına bayılacaksınız. Yemek boyunca suyunuz, demleme çayınız ve sakızlı Türk Kahveniz ramazan mönünüzde İl Porto’nun ikramı olarak gelecek.

İl Porto ramazan mönüsü tüm bu seçeneklerle 59 TL olarak belirlendi. Rezervasyon mutlaka
öneriliyor.

Diğer İftar Mekanları için: www.iftarmekanlari.com a tıklayınız.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara