Monday, August 2, 2010

Konak Restaurant - Emirgan

İstanbulluların, Boğaz’ın havasından ve manzarasından yararlanmak için en çok uğradıkları semtlerden biri olan Emirgan’ın, deyim yerindeyse tam ortasına konuşlanmış bir mekân Konak Restaurant...

Konak Restaurant, İstanbul’da yaşamanın getirdiği en büyük nimetlerden biri olan Boğaz’dan nasiplenmek isteyen İstanbulluların en çok tercih ettiği semtlerden biri olan Emirgan’da, Çınaraltı Kahvesi ile Sakıp Sabancı Üniversitesi Müzesini geçtikten hemen sonra, karşınıza çıkıyor.

Restoranın dışardan dikkat çeken ilk özelliği ise terası. Ya da bahçesi mi demeliydik? Çünkü, bahçe katında yer alan ve aynı zamanda bir teras gibi dizayn edilmiş bu bölümün adı "Garden Teras". Müdavimlerin özellikle yaz aylarındaki ilk tercihi de restoranın bu kısmı zaten. Mekânın bundan başka alt ve üst katta iki adet kapalı salonu, VIP bölümü ve bir de özellikle yoğun iş yaşamına sahip ziyaretçiler düşünülerek oluşturulmuş, içinde İnternet bağlantılı bilgisayar ve faksın bulunduğu mini bir ofis var. Tüm bunların yanında, yemek öncesi ya da sonrası içki almak isteyen misafirler için düşünülmüş barı da unutmamak lazım...

Mönü, deniz mahsulü ağırlıklı ama...

Gelelim mönüye... Hemen söyleyelim, restoranın mönüsü lokasyonuyla paralel olarak deniz ürünleri ağırlıklı. Mevsimine göre taze balık seçenekleri ve deniz mahsüllerinden yapılmış hemen her türlü mezeyi bulabileceğiniz mekânda mönü bununla da sınırlı kalmıyor. Çünlü deniz mahsüllerinin yanında İtalyan ve Fransız mutfağından seçilen özel lezzetlere de yer verilmiş. Bunlar arasında ise linguine, tagliatella, penne ve risotto gibi örneklere yer verebiliriz. Kırmızı etten vazgeçemeyenler içinse özel bonfile ve t – bone steak seçenekleri düşünülmüş. Sufle, volkanik, karadopita ise mönüde öne çıkan tatlı seçenkelerinden bazıları.

Kış aylarındaki 150 kişilik kapasitesi yaz aylarında 200 kişiye kadar çıkabilen restoranda alacarte hizmetin yanında özel davet ve toplantı gibi organizasyonlar da gerçekleştirilebiliyor. Konak Balık haftanın her günü 12.00 ile 04.00 saatleri arasında açık.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara