Wednesday, August 4, 2010

Lokal - Beyoğlu

Lokal, trendy olan herşeyden kaçınılarak hazırlanmış çok özel ve rahat bir yer. Tüm sokağın sahibi konumundaki mekan, Beyoğlu'nun kalabalığından kaçıp sakin bir yere sığınmak isteyenler için tasarlanmış gibi.

Hint ve Tayland yemekleriyle hazırlanan mönü, farklı ama tanıdık lezzetlerden oluşuyor. Lokal mevcut mönüsüne şu yeni lezzetleri de ekledi: Ev yapımı peynirli tortilla ve salatayla sunulan domates soslu madalyon, taze mevsim sebzeleri ve yasemin pilavıyla servis edilen ve içeriği köri sosunda marine edilmiş bonfile dilimlerinden oluşan Panang Red Beef Curry, gorgonzola peynirli püreyle sunulan mantar soslu Lokal Steak ve sebzeli veya etli Tayland Pilavı.

Yaz için dışarıya ayrı bir mini bar da açan Lokal, burada serinlemek isteyen müşterilere hepsi taze meyvelerden yapılan alkollü ve alkolsüz kokteyller ikram ediyor. Ayrıca mini barın taze buz gibi limonatasının lezzetine diyecek yok.

Akşamları dışarıda, sokağın duvarına monte edilmiş projeksiyondan her akşam kaliteli ve farklı filmler gösteren Lokal'de, müşterilerin getirdiği ve mekan tarafından da uygun görülen özel video kayıtları veya filmler de gösterilebiliyor.

Sadık müdavimlerini ve yabancı misafirleri ağırlayan Lokal'in İranlı işletmecisi Mojgan Hanım, kısa bir süre sonra mönüye İran yemeklerinin de katılacağını söylüyor. Lokal ayrıca daha pahalı ve lezzetli olan İran safranı kullanıyor. Malzemeler Uzak Doğu'dan ve İran'dan geliyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara