Friday, August 13, 2010

Miyako - Maçka

Swissotel The Bosphorus, İstanbul son yılların en favori lezzetini Japon Restoranı Miyako'da beğeninize sunuyor. Japon Şef Mamoru Yoshikawa'nın Japon geleneklerine göre sunduğu bu vazgeçilmez mutfakla henüz tanışmadıysanız geç kalmış sayılmazsınız.
Miyako, mönüsü kadar dekorasyonu ile de Japon kültürünü yansıtan bir mekan. Bunun en güzel örneğini ise Japonya haritası şeklinde düzenlenmiş bahçesinde görmek mümkün.
Miyako'da görmeden tatmak yok! Bu nedenle tüm yemekler gözlerinizin önünde hazırlanıyor ve anında, en şık şekilde sunuluyor. Yemekler tamamen Japon mutfağı geleneklerine göre pişiriliyor ve kimono giyen servis elemanları tarafından sunuluyor.
Miyako'nun en fazla rağbet edilen bölümlerinden biri kuşkusuz, Sushi Bar. Sushi Bar'da taze günlük deniz mahsullerinden hazırlanan zengin mönüde "Nigiri Sushi" ve kurutulmuş yosuna sarılmış "Maki" çeşitleri sunuluyor. Tüm Sushi çeşitleri anında konukların önünde hazırlanıp servis ediliyor.
A La Carte bölümünde ise; özel Japon yemekleri Sukiyaki, Shabu shabu ve Udonsuki masalar üzerinde bulunan özel ocaklarda pişiriliyor.
Japon mutfağının en çok ilgi çeken bölümü olan Teppan-yaki'de, altı kişilik sac ızgaralardan meydana gelen masalarda yemekler aşçılar tarafından pişirilip servis ediliyor. Bu bölümde özellikle deniz ürünleri, et ve tavuktan oluşan mönüler dikkat çekiyor.
Miyako'nun Tatami olarak adlandırılan "Özel Yemek Odası" ise özel buluşmalarınız için son derece uygun bir mekan. Tatami'de de yine Japon geleneklerinin tüm inceliklerini yaşıyorsunuz.
Miyako 'da eşsiz Çin lezzetlerini de bulabilirsiniz. Örneğin, "Yerfıstıklı Kızarmış Tavuk" ve "Soya Soslu Karidesli Mantı" Çin mutfağı seçeneklerinden sadece ikisi.
Eylül ayına kadar her gün 19:00-23:30 saatleri arasında açık olan Miyako Restoran, servisi ve kaliteli mönüsünü 5 Star Diamond ödülü ile de tescilledi.
"Gerçek Japon geleneğinin doğallığını Miyako'da keşfedin…"

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara