Thursday, August 5, 2010

Rumeli Meyhanesi - Beyoğlu

Son üç yilda damak zevkine önem verenlerin vazgeçilmez yeri olan Gourmelit PERA'da eski güzel ve keyifli yillari çağrıştıran yeni bir olusum : Eski bir Rum evi olan ''Rum'eli Meyhanesi''

Vasil Klimantakis'in annesi olan Madam Tasula, mutfagin idaresini yürütüyor. Annesinden, hatta 1900'lü yillarin basinda dönemin büyük bir konaginda asçibasi olan anneannesinden ögrendigi en özel ve degisik Rum mezelerini, olmazsa olan en taze malzemeleri kullanarak hazirliyor.

Rum'eli Meyhanesi, canli müzik olarak Buzuki Izeti dinlemek ve Yani KLIMANTAKIS'in sarkilari esliginde çok eglenceli bir ortam sunuyor, gecenin ilerleyen saatlerinde Dj Vassilis programi eski ve yeni sarkilarla devam ettiriyor.

Rum'eli Meyhanesinde fiks menü uygulamasini tercih ediyor. Masada sizi ilk olarak sfinaki karsiliyor. Sfinaki; Yunan rakisi ouzo ile yapilan istah açici shot içecek...

Sfinaki den sonra sizleri, zengin bir soguk meze ziyafeti sizi bekliyor:

Tüm bu mezelerden sonra sunulacak peynirli börek, kabak mücverden olusan ara sicaklarin tadi damaginizda kalacak...

Tüm bu mezelerin yaninda raki ve sarap da unutulmus degil tabi ki. Ister raki olsun ister sarap, adabina uygun kadeh ve tamamlayici aksesuarlarla servis ediliyor. Belli ki Rum'eli Meyhanesi'ni organize edenler bu isten fazlasi ile keyif aliyorlar. Atasözünün dedigi gibi; "Insanoglu yemekten çok, yedirmekten hoslanir".

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara