Tuesday, August 17, 2010

Topaz Restaurant | Ramazan 2010 | Iftar Menuleri


Boydan boya açılmış camları ve püfür püfür boğaz esintisi ile Topaz,sıcak yaz günlerinde iftar yemeklerinin vazgeçilmez adresi olmaya hazır! İnce gurme lezzetlere düşkün yerli ve yabancı iş adamları tarafından en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alan Topaz, Ramazan’a özel menüleri ile dikkat çekiyor.Boğazın nefes kesen manzarasına sahip bol ödüllü Topaz’ın ramazan menüsü,ağırlıklı olarak geleneksel Osmanlı mutfağının değişmez lezzetlerinden oluşuyor.

İFTAR MENÜSÜ
Soğuk ayran aşı çorbası, yarma buğday, köz mısır, kuru nane yağı
Veya
Osmanlı düğün çorbası, kök kereviz, kavrulmuş badem, pancar köpüğü

İftariyelikler

“Kayseri Hisarcık Pastırması”

Yöresel organik peynirler

“Bodrum Kalamata Zeytin” çeşitlemesi
“Medine Jumbo Hurma”, “Trabzon Tereyağı”, “Erzincan Tütsülenmiş Kovan Balı”, organik vişne
ve kayısı reçeli

Topaz sıcak ekmek çeşitleri, Ramazan pidesi

Etli ve bulgurlu pazı sarma, “Afyon Manda Yoğurdu”

“Ezine Peynirli” puf böreği

Körpe yeşil salata, avokado, kırmızıturp, zencefil turşu, vişne sirkesi

Üzüm yaprağında Izgara levrek, karnıbahar püre, kızarmış sarıkız mantarı, bergamot köpüğü
Veya

Fırında pişirilmiş süt kuzu sarması, sakızlı patlıcan püre, altın patates, kuzu glaze

Fıstıklı güllaç, mürdüm erikli dondurma, gülsuyu köpüğü

Künefe, kaymak, pekmez, vişne komposto

Diğer İftar Mekanları için: www.iftarmekanlari.com a tıklayınız.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara