Friday, August 6, 2010

Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi - Etiler

Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi Türkiye’nin en iyi şeflerini yetiştiriyor
Amatör aşçılara yönelik programlarıyla mutfak severlere becerilerini geliştirme fırsatı veren WMSA, dünyanın en önemli akreditasyon merkezi City&Guilds’e Türkiye’den akredite ilk ve tek aşçılık okulu olmasının yanısıra İtalya’nın ünlü okulu ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana ile işbirliği yapıyor. WMSA, ayrıca şirketlere sunduğu özel eğitim programlarıyla da firmaların iç iletişim etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.
Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi, lezzet tutkunu amatör gurmeler için hazırladığı özel kurs programlarıyla yemek pişirmenin tekniklerini ve püf noktalarını öğretiyor. WMSA, yemek düşkünlerine dünyanın dört bir yanından Celebrity Şef’lerin reçetelerini sunarak konuklarına dünya mutfağı eğitimleri veriyor. Kurs programlarının yanısıra, profesyonel aşçılık okuluyla dikkat çeken Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi, sadece Türkiye’de değil, dünyada da aşçılık mesleğinin en iyi okullarından birkaçı arasında yer alıyor.
2005 yılından itibaren T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aldığı onayla resmi olarak aşçılık eğitimi ile sertifika veren ilk ve tek özel kurum olma unvanını elinde bulunduran Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi, uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası veren dünyaca ünlü City & Guilds’e Türkiye’den akredite ilk ve tek profesyonel aşçılık okulu olarak öne çıkıyor. 1878'de İngiltere Kraliçesi Victoria'nın direktifi ile kurulan City & Guilds’in yüz yılı aşkın tecrübesi ile dünyanın her ülkesinde geçerli olan diplomasına, Türkiye’den sadece WMSA mezunları sahip olabiliyor. Europass geçerliliği olan bu diplomalar ile öğrenciler dünyanın her yerinde rahatça iş bulabiliyor ve oturma izni alabiliyor.
WMSA’nın düzenli olarak City & Guilds yetkilileri tarafından denetlendiğini belirten WMSA kurucusu Mehmet Aksel, burada öğrencilerin sadece işi değil, iş disiplinini ve bu alanda en iyi olmak için nelere ihtiyaçları olduğunu da öğrendiklerini aktardı. “Bugün sayısı 1000’ e yaklaşan profesyonel adayı mezunumuzun her gün kendi işyerlerini açtıklarını ya da Türkiye’nin en iyi kurumlarında görev aldıklarını görmekten gurur duyuyoruz” diyen Aksel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca amatör mutfak programlarımız ve hafta sonu kurslarımızda her yıl yemek pişirmeyi seven ve hobi olarak benimseyen 5 binden fazla amatöre çeşitli ülke mutfaklarından örnekler ve teknikler öğretiyoruz. Bu alanda da ilk hedefimiz, hızla kabuk değiştiren ülkemizde ve özellikle İstanbul'un gittikçe kozmopolitleşen sosyal yaşamında kültürel mirasımız olan Türk Mutfağı'nın ve belli başlı yabancı mutfak kültürlerinin uygulamalı eğitimlerini hak ettikleri şekilde vermek.”
Uluslararası bir okul
Türkiye’nin yanısıra, yurtdışında öğrencilerine farklı kariyer imkânları sunan WMSA, aşçılık eğitimi konusunda, dünyanın en başarılı kurumlarından biri olarak kabul edilen ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana ile ortak eğitim ve öğrenci değişimi anlaşmasıyla ülkemizde aşçılık mesleğinde yine bir ilke imza attı. WMSA’da “Temel Aşçılık” eğitimlerini başarı ile tamamlayan, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası ile City and Guilds - Europass diplomaları almaya hak kazanmış kursiyerler, uluslararası arenada eğitim ve kariyer fırsatı elde ediyor. İtalyan Hükümeti’nin desteklediği saygın aşçılık okulu ALMA, WMSA ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 5 aylık eğitime ek olarak, İtalya’nın en iyi otel ve restoranlarında 5 aylık staj imkânı sunuyor.
Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi’nden şirketlere özel hizmetler
Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi, Türkiye’deki beş yıldızlı otel ve restoranların denetlenmesinden izlenmesine kadar pek çok alanda hizmet sağlarken, özel şirketlere personel eğitimleri uyguluyor ve birçok şirket etkinliğine ev sahipliği yapıyor.
Bu programların yanında Metro Cash & Carry Profesyonel Yiyecek & İçecek İşletmeciliği programıyla da kendi işyerini açmak isteyen 1000 kişiyi mezun etti.
Yatlara özel hazırladığı Marine Catering eğitim programlarıyla da yat sahiplerinin tercihlerine göre, yat personeline butik eğitim programları hazırlayarak bu alanda da ilk olma başarısını sağlıyor.
Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara