Saturday, November 27, 2010

Ece Bar & Restaurant - Ümraniye - Üsküdar

Kuruçeşme'nin gözdesi Ece Bar, şimdi Anadolu yakasında My Town'ın içinde açtığı ikinci şubesiyle, bağımlılarını yaratan eşsiz Ege lezzetlerini sunmaya devam ediyor.

Anadolu’nun, Ege’nin ve Girit adasının özgün mezeleri ve yemeklerini yöresel pişirme tekniklerine uygun olarak sofralara taşıyan Gastronom Ece Aksoy, kaliteli eğlenceyi ve lezzeti İstanbullular’la tanıştırmış bir isim.

Aksoy, Kuruçeşme’de sürdürdüğü klasiğini şimdi Ağaoğlu My Town içinde hizmete giren Ece Restaurant&Bar’a da taşıyor.

Vazgeçemeyeceğiniz Bir Alışkanlık: Ece Bar&Restaurant-Aynalı Meyhane

Kadim bir mekan düşünün; tam 26 yıldır müşterilerine hizmet veren… Bir mekan sahibesi düşünün; müşterilerini adeta dostlarıymış gibi ağırlayan… Güleryüzlü çalışanlarıyla, lezzetli yemekleriyle ve sıcak dekoruyla size kendinizi evininizde hissettirecek kadar samimi bir mekan Ece Bar&Restaurant-Aynalı meyhane…

Bundan tam 26 yıl önce Ece Aksoy’un açtığı mekan, bugün hala ilk günkü özeniyle karşılıyor müşterilerini. İki katlı mekanın alt katı, Aynalı Meyhane olarak hizmet veriyor. Yunan gecceleri düzenleniyor Aynalı meyhane’de. Kosta-Tuba her telden ve her dilden sirtaki sevenlere süpriz showlarıyla rakı kadehlerinin sahnede koptuğu renkli, coşkulu keyifli geceler yaşatıyorlar müşterilerine... Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın dört günü Aynalı’da sahne alan Kosta ve Tuba’nın programı akşam 22.00’dan gece 02.00’ye dek devam ediyor.

Ece’nin üst katı ise bar ve restaurant olarak hizmet veriyor. Masaların üzerine asılmış farklı renklerdeki ampuller, şömine ve bar, insana 70’li yılların bir Türk filminde hissetiriyor kendini.

Kasılmadan, doğal bir ortamda eğlenmeyi özleyenlere şiddetle tavsiye edebileceğimiz ender mekanlardan biri Ece. Müşteri rengi de buna paralel Ece’nin. Müdavimleri arasında hep aydın ve entellektüel isimler var. Yazarlar, gazeteciler, kısacası eğlenmeyi bilen ‘gerçek’ burjuva kültürüne haiz insanlar, ece’nin müdavimleri.

Yemeğinizi yerken ve sevdiklerinizle hoşça vakit geçirirken Tansel ve Özgür’ün geniş repertuarından unutulmaz eserler dinleyeceğinizi hatırlatalım bu arada. Perşembe, Cuma günleri 22.00-02.00 saatleri arasında sahne alan Tansel ve Özgür, 80’lerden günümüze yerli ve yabancı unutulmaz eserleri seslendiriyorlar.

Cumartesi akşamları yine 22-00-02.00 saatleri arasında Asu Maralman – Baha Boduroğlu özlenen dilinizin ucundaki aşk şarkılarıyla nostalji yolculuğunda, Ermenice’den Rumca’ya, İtalyanca’dan Fransızca’ya kadar ruhunuzu doyuma ulaştırıyor.

Ayvalık, Çanakkale ve Bolu pazarlarından alınan otlarla hazırlanan mezeleri, farklı yörelerden toplanan tariflerle yapılan yemekleri gerçekten de çok lezzetli Ece’nin. Mekana gittiğinizde Ege Girit mutfağı ağırlıklı mutfağından özellikle zeytinyağlıları denemenizi öneririz. Burada daha önce sebze köftesi olarak sadece mücver varken mantar köftesi ve taze fasulye köftesi de mönüdeki yemekler arasında.

Sahan köfte, sokak köfte, Kafkas hamur işi olan hınkeli, tepsi kebabı ve tepsi pirzola yine denemeniz gereken lezzetler arasında. Kalamarı ve balıkları da enfes Ece’nin... Kısacası Ece’nin mutfağında bulamayacağımız hiçbir lezzet yok…

Ece Restaurant Kuruçeşme
Tramvay Cad. No:11 Kuruçeşme

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara