Saturday, November 6, 2010

Sushi Mare - Kuleli - Çengelköy

2005'in sonlarında açılan Sushi Mare restaurant misafirlerine sushinin yanısıra alternatif olarak tepenyaki alternatifleri de sunabilmektedir.

Tarihi bir yapıya sahip olan Sushi Mare Restaurant 1800'lü yılların başında fil ambarı olarak kullanılmıştır. 1900'lü yılların başında yeniden düzenlenerek baca eklenmiş ve ispirto fabrikasına dönüştürülmüştür.

200 yıllık tarihiyle Boğaz'ın kıyısında duran iki katlı tarihi taş bina; büyük emek harcanarak kısa bir sürede şimdiki görünümüne kavuşmuştur.

Sushi Mare'de sadece sushi var diye düşünürseniz yanılırsınız.Çok zengin sushi menüsünün yanısıra tepenyaki beef,tavuk ve balık,uzakdoğu tarzı makarna olan noodle,birbirinden lezzetli salatalar ve tabi ki müthiş sıcak dondurma. Paket servisi de bulunan mekanın oldukça yeni olan dekorasyonunda hiçbir masraftan kaçınılmamış. Sushi için 2 Taylandlı, tepenyaki için de 2 Filipinli aşçı çalışmakta.

Boğazın şirin semtlerinden olan Çengelköy'de Uzakdoğu mutfağının lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunan Sushi Mare'ye hem karadan, hem de denizden rahatlıkla ulaşmak mümkün. Günün her saatinde ücretsiz olarak tekne servisi bulunmaktadır.

Denize sıfır konumda ve denizden en doğal haliyle gelen balıkları yemenin lezzetini başka ne verebilirki?

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara