Monday, March 14, 2011

La Pergola - Zincirlikuyu

İtalya mutfağından lezzetler sunan La Pergola üç bölümden oluşuyor. Alt bahçe, teras ve iç bölüm. Yan bahçede de Ninja Sushi var.


Dekorasyonu ünlü mimar Ülkü Kulaç tarafından yapılan restoranda, iç mekan tamamen venge ağacı ve minimalist döşenmiş. Teras ise tamamen tik ağacı kullanılarak dekore edilmiş. Huzur veren yemyeşil bir ortam yaratılmış.

Alt bahçenin ortasında çok şık bir bar bulunuyor. Barın etrafında oturma grupları yer alıyor. Bahçenin ortasında ise şömine var. Kışlık iç mekan 140 kişi alıyor. Bahçe ve teras 150 kişiyi ağırlayabiliyor. Alt bahçede isteyene yemek servisi de yapılıyor.

Alt bahçe, servise akşam 16:00'dan itibaren başlıyor. Daha sonra gece kulübü olarak saat 04.00'e kadar hizmet veriyor. Ninja Sushi Bar'da ise öğle ve akşam servisi bulunuyor.

La Pergola'nın orjinal İtalyan taş fırını bulunuyor. Pizza ve beş çeşit ekmek bu taş fırında pişiriliyor. Bu İtalyan taş fırınına İstanbul'da şimdilik sadece La Pergola sahip.

La Pergola'da, yemeklerde kullanılan bitkilerin bazıları, restoranın kendi bahçesinde yetişiyor. Bu bitkilerin kokusu, bahçede oturanları adeta mest ediyor. Hem göze hem mideye hitap eden bu bahçeden toplanan bitkiler taze taze yeniyor.

La Pergola'da çok ilginç bölümler yer alıyor. Bir tanesi de, üst terasın altında, kayalar oyularak oluşturulan oturma bölümleri. Burası size mağarada oturuyormuş hissi veriyor. Ama yine de manzaranız var; bahçeyi görüyorsunuz.

La Pergola özürlü müşterilerini de unutmamış ve onlar için özel düzenlemeler yapmış. Tekerlekli sandalyeler için mekana giriş yolunun yanısıra özürlü tuvaleti de eklenmiş.

Keyifli saatler yaşayacağınız La Pergola'da isterseniz özel partiler de yapabilirsiniz. Bunun için yönetimle konuşmanız yeterli. Onlar sizin için herşeyi ayarlıyor.


Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara