Tuesday, February 7, 2012

Şefo Mantı

Özel yoğurulup açılan hamurun içine baharatlarla zenginleştirilmiş dana kıyma konularak yarım ay şekli verildikten sonra kızgın ve bol yağda kızartılan çıtır çıtır bir çiğ börek... Çok ince açılmış özel hamurun içine sırrı Şefik Usta'ya ait dana kıyma konularak kapatılan küçücük muskaların ,yoğurt ve kırmızı biberli nefis tereyağ sosu ile muhteşem birleşimi ile Şefo Mantı... Orta kalınlıkta açılan hamurun içine nefis dana kıyma konularak bohça şeklinde kapatılmasından sonra özel salça sosu ve kırmızı bibeli tereyağ sosu ile süslenmiş,etsuyu ilave edilerek lezzeti pekiştirilmiş geleneksel Kayseri mantısı.... Yoğurtsuz, kaşarlı Zilif mantısı...Diğer Mekanlar İçin Tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara