Wednesday, February 8, 2012

Teen & Teen Tantuni

18 Senedir Mersin'de faliyet gösteren Teen&Teen Tantuni istanbul'da ki şubesin de hizmet vermektedir. Mersin'e has bir dürüm çeşidi olarak bilinen tantuni, özel bir sac üzerinde yapılıyor. Satırla doğranmış dana eti, kırmızı toz biber, soğan, sıvı yağ ya da kuyruk yağı ile pişirilen bu leziz tat; Mersin'de “sıkma” denilen şekilde, yani küçük yufkayla dürüm yapılarak servis ediliyor. Tarihi Geçmişte ucuz olması için bolca akciğer karıştırılarak yapılan ve o dönemlerde yoksul yemeği olan Tantuni; sevildikçe Mersin'de yayılmaya ve lokantalarda servise sunulmaya başlanıyor. Rivayete göre; aşçı Tantun Amca'nın küçük lokantasında sac üzerinde yaptığı bu yemeği beğenenler ise ona, ustasının adını, Tantuni ismini layık görüyor. Hakkında pek çok rivayet bulunan tantuni kimilerine göre ise, Araplar tarafından Türkiye'ye getirilen gerçekte deve ile yapılan bir Arap yemeği ve adını da sacda et karıştırılırken çıkan “tan-tun” seslerinden alıyor.Diğer Mekanlar İçin Tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara