Tuesday, March 6, 2012

Ciğerci Hulusi

Ciğerci Hulusi, Mersinde bu işin piri olan Ciğerci Aponun yanında yetişmiş, daha sonra pılını pırtını toplayıp önce yurtdışına gitmiş daha sonra İstanbula gelip Kadıköydeki Misbah Muayyeş sokaktaki halen işletiyor olduğu lokantayı açmış.

Hulusinin kardeşi ile konuştuk. Ciğerlerin kuzu ciğeri olduğunu, Mersinde etin daha ucuz olmasından ötürü orada yemenin daha hesaplı olduğu bilgisini verdi. Onlar eti İstanbuldan temin ediyorlarmış. Malum Kurban Bayramı dolayısı ile rant sağlamak isteyen hayvan tacirleri yüzünden piyasada son günlerde et azlığına bağlı olarak fiyat artışı baş göstermiş. Bu da tabi ki Ciğerci Hulusinin fiyatlarına da yansımış. Ancak menü fiyatını baz alırken dikkat edilmesi gereken sadece ciğer değil, yanındaki garnitürler elbet.Diğer mekanlar için tıklayın.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara