Nasıl kurulmuştu?
Eski İstanbul yaşamında yer etmiş bir kent ögesi daha; yıllardır, Ahırkapı sahilinde “Karışma Sen Meyhanesi” olarak görmeye alıştığımız mekan, yenilenerek eski kimliğine yeniden kavuştu... “Şenyuva Sahil Gazinosu”nun öyküsü esasen 1938 yılına takvimleniyor. Kurucuları, o yıllarda (eski Ahırkapı) şimdiki Cankuran Meydanı’nda oturan ve sonra Ahırkapı sahiline taşınan Nacar Ailesi. “Şenyuva”, esasen ailenin dedesi Yusuf Konuk’a ait olan, kayıkhaneli bir ahşap yalı imiş ve dede tarafından ilk kez “kahve” olarak hizmete sokulmuş. 1938 yılında bir sahne ilavesiyle “Şenyuva Sahil Gazinosu”na dönüştürülen yapının, ‘50’li yıllarda yapılan istimlaktan sonra önünden Keneddy Caddesi (Sahil Yolu) geçirilirken, yarısından fazlası da “yola gitmiş”.
Neden “Karışma Sen?”
Daha sonraki yıllarda Nacar Ailesi’nin babası ile ikinci kuşak Nacar’lar arasında gazinonun geçirdiği değişikliklere ve yönetimine ilişkin olarak çıkan kimi tartışmalarda baba oğluna hep “karışma sen” dediği için babanın ölümünden sonra gazinonun adı “Karışma Sen”e dönüşmüş. “Karışma Sen” uzun yıllar boyunca Türk edebiyatı ve siyasetinin, “Bab-ı Ali”nin, eski Türk tiyatrosunun ve müziğinin, sonraları Yeşilçam’ın ünlülerinin müdavimi oldukları bir buluşma ve eğlence mekanı olma özelliğini korumuştur.
Nacar Ailesi, "Karışma Sen"in yönetimini 2008 başında Diana Zoto'ya teslim etmiş olup, baştan başa tazelediği lokantada, Diana Hanım, kendi elleriyle hazırladığı yemeklerle geleneği yarına taşımaktadı.
Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.
No comments:
Post a Comment