Değişik yörelerin yemek pişirme teknik ve malzemelerinin (Changa’da Uzakdoğu/batı sentezi yoğunlukla hissediliyor) bilinçli bir şekilde aynı tabakta karışması/birleşmesi esasına dayanan bu tekniğin bir diğer adı da “fusion”. Sürekli yenilenen mönüde taze baharatlar ve meyvelerle lezzetlendirilen et, balık ve tavuk seçeneklerinin yanı sıra vejetaryen yemekler de var. Yaklaşık 50 kişiye servis verebilen bir barı olan restoranın 3 kata yayılan ve 80 kişi ağırlayabilen bir kapasitesi var. Ayrıca restoranın en üst katında misafirlerinizi özel davetlerde ağırlamaya uygun “Özel Yemek Salonu” mevcut.
Bodrum katında yer alan, üzeri özel bir camla kaplı mutfak, yemekleri yapım aşamasında izlemeye olanak sağladığı gibi, Changa’nın sadece yemeklerde değil, bütününde cesur ve şeffaf tavrını sergiliyor. Özgün kokteyllerinde kullanılan meyveleri mevsiminde sunmaya özen gösteren mekanda buzdan yapılmış shot bardaklarda verilen - kendi üretimleri - likörler de var.
Uluslararası medyada sıklıkla yer alan Changa’nın genç ve modern çizgisi Avcıoğlu Mimarlık ve İdil Özbek tarafından yaratıldı. Afrika kıtasında konuşulan Swahili dilinde “karışım” anlamına gelen Changa, adının özelliklerini taşıyan bir müşteri yelpazesine sahip. Bu müşteri karışımında sırt çantalı öğrenciler, İstanbul’u ziyaret eden yabancılar, iş kadınları/adamları, dünyanın tüm lezzetlerini tatmış ve en iyisini aramaya devam eden yaşı ilerlemiş gençleri de görmek mümkün.
Changa 2002 yılında İngiltere’de yayınlanan The Restaurant dergisi tarafından dünyanın en iyi 50 restoranı arasında 39. olarak yer aldı. Yine aynı dergi 2004 yılında Changa’yı en iyi 80 restoran arasında gösterdi.
Changa’nın Peter Gordon’la ortak olduğu The Providores adlı restoran Ağustos 2001’den beri Londra Marylebone’da servis vermekte …
Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri yoğunluk yaşanan Changa’ya yemek için rezervasyon yapılarak gidilmesi tavsiye olunur.
Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.
No comments:
Post a Comment