Thursday, August 4, 2011
Mehtap Cafe - Emirgan
Emirgan Sakıp Sabancı Müzesinin yanında bulunan Mehtap Kafe'yi İstanbul'da yaşayıp da bilmeyenimiz yoktur sanırım. En azından büyük çınarların altında, deniz manzarasına karşı oturup bir çay içmişliğiniz mutlaka vardır. Bir süredir kapalı bulunan bu tarihi kafeterya yeni yerinde hizmetine başladı. Üstelik bu kez daha şık, modern ve birbirinden leziz yemekleri eşliğinde. Eski mekanın 75 metre ilerisinde açılan Tarihi Mehtap Kafeterya, üç katlı nezih bir binada kahvaltıdan yemeğe özel lezzetler sunuyor. Daha önce balık ve dünya mutfağı üzerine alkollü hizmet veren Turizm işletme belgeli Konak Restorant'ın işletmesine ortak olan Mehtap, 60 yıllık geleniğini yeni yerinde yaşıyor. Misafirlerine alkolsüz hizmet vermeye başlayan mekan hem eski müşterilerini hem de yeni müşterilerini memnun edecek her türlü konfor ve lezzete sahip.
Mekanın ortaklarından olan işletme müdürü Adem Aydın, İçinde ukde olan alkolsüz mekanı Mehtap markası altında açmaktan son derece memnun olduğunu söylüyor.
Son dönemlerde Boğaz'da kahvaltı yapma geleneği bir hayli arttı. işte Tarihi Mehtap Kafeterya bu konseptin en gözde mekanlarından olmaya aday. Hem tarihi binanın nezihliği hem sunulan yiyeceklerdeki titizlik ve hem de muhteşem boğaz manzarasıyla dört dörtlük bir uğrak yeri. Sabahın altısından sonra verilmeye başlayan kahvaltının önemli adreslerinden birisi olacak mekanda yöresel kahvaltılık malzemelerden yumurta çeşitlerine, böreklerden sandviçlere kadar her şeyi bulmak mümkün. Boğazı seyretmekte cabası...
Kışın 200 kişilik, yazın ise 300-350 kişilik bir oturma kapasitesine sahip Tarihi Mehtap Kafeterya, 50 kişilik teras balkonuyla da doyumsuz bir yemek keyfi sunuyor. Boğaz hattı üzerinde fazla et ve kebap restoranı olmaması burasını cazip kılan unsurlardan birisi olsa da asıl cazibeyi etlerindeki usta işçilik ve lezzet oluşturuyor. Doğrusu bir kebap kültürü olan eski işletme aynı lezzeti ve manüyü devam ettiriyor. Hatta İstanbul'daki et lokantalarında bulunabilecek yemeklerden daha geniş bir ürün yelpazesine bile sahip olduğu söylenebilir. Özel bakır kaplarda 180 gr. olarak servis edilen birbirinden güzel 25 farklı kebabın ne kadar leziz olduğunu kelimelere dökmek zor. Kesinlikle yediğiniz yemekten büyük haz ve keyif alacaksınız. Mesela ben hem Beyti hem Ali Nazik kebabına bayıldım. Değme kebapçılara pabucunu ters giydirir. Üstelik nefis yöresel salataların lezzeti de kış ayındaki sebze kalitesine rağmen muhteşemdi. Fiyatlar Boğazdaki muadili mekanlara göre gayet makul ve ucuz. Tabii bu güzel yemeklerin üzerine Mehtap Kafeterya ile özdeşleşen ve kendi imalatları olan sütlü ve hamurlu tatlılardan yememek olmaz. Birini yeseniz diğerinin hatırı kalıyor. Tabii her türlü Karadeniz usulü pidelerin de hatırını sormanızı isterim. Ya taze sıkılmış meyve sularına ne demeli!
Tarihi Mehtap Kafeterya'nın en güzel yanlarından biriside çok alternatifli salonlara sahip olması. Adem Aydın, 10 kişilik odalardan 25-50 ve 150 kişiye kadar bağımsız salonları bulunduğunu belirterek her türlü yemekli iş toplantıları için mekanın kullanılabileceğini söylüyor."Müşterilerimizin gönlü rahat olsun, sağlık ve hijyen en temel felsefemiz. Düğün ve nişan yemeklerine de açığız. VIP odalarında DVD, Wireless, Lig Tv, Mescit gibi imkanlarımız var." diyen Aydın, herkesi Boğaz'ın bu eşsiz manzarasına davet ediyor. Boğaz'da boğazınızda iyi yemekler geçmesini istiyorsanız bu nezih mekana mutlaka uğrayın. Tabii sadece bir bardak çay içmek için bile uğramaya değer!
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment