Friday, September 17, 2010

Cafe Bunka - Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi - Beyoğlu - Taksim

Cafe Bunka'nin giris kapisi, Japon Kultur ve Enformasyon Merkezi'nin yan tarafindandir. (Dolmus duragindan dolayi ana kapidandir) Duvarlardaki kapitone sekiller Kurayashiki (Okayama Bolgesi) stilidir.

Giris kapisinin ustundeki sundurma, Japon cati mimarisinde olup ahsaptandir. Girisin onunde basit bir Japon bahcesi vardir. Kucuk taslar mozaik ve buyukler kayrak tasidir.

Cafe Bunka'ya giris disardan ve icerden bes basamak asagidadir. Girisin sag tarafi Doma, sol tarafi Tatami odasidir. Basamaklarin saginda, geleneksel japon bahcelerinde bulunan cesme vardir.

Basamaklarin solunda bulunan mini kutuphanedeki aktuel Japon gazete dergilerini okuyup, Japon kultur ve mimarisi hakkindaki bilgilerinizi artirabilirsiniz.

Doma odasinda icinde Japon baliklarin bulundugu akvaryum, odaya bir baska canlilik katmaktadir.

Cafe Bunka'nin ana giris kapisi, ayni zamanda Japon Kultur ve Enformasyon Merkezi'nin de kapisidir. Giris kapisi ahsaptan olup geleneksel Japon tarzi olan yan tarafa surmelidir.

Chagama, (Japon cay seremonisinde su kaynatmak icin kullanilan dokum kap) yesil japon caylarin hazirlandigi kosede bulunmaktadir. Bu kosede degisik japon caylari demliklere konarak servis edilmektedir. Arka fonda "Cafe Bunka" yazmaktadir.

Cafe Bunka'da geleneksel Japon demlik ve fincanlarinda ve Japon anbiansinda yesil cay icmek bir baska zevktir.

Geleneksel japon cay seremonilerinin yapildigi Tatami odasinda oturmak ayricaliktir. Yerler Tatami dosemeli oldugundan ayakkabilar cikartilarak oturulur (ayni Turk usulu gibi). Arka plandaki duvara asili resim Kakejuku'dur. O koseye Tokonoma (kutsal kose) denir. Arka oda, Fusuma (kagit kapli surmeli kapi) ile tamamen bagimsiz bir ozel odaya donusur. Bu ozel Tatami odasi icin reservasyon yaptirmayi unutmayiniz !

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara