Teşvikiye Reasürans Çarşısı'ndaki en genç cafe Chatal 1 yaşında. Dağhan Bozkurt ve ekibinin geçen sene açtığı Cafe Chatal bu yıl dekorasyonunu ve menüsünü yeniledi.
Özellikle üniversite gençlerinin uğrak yeri olan cafe haftanın 7 günü açık. Menüde Akdeniz dürüm, Chatal Kebab, Meksika tavuk salata, tatlılardan da ıslak kek gençlerin şu aralar favori yemekleri.
Chatal yemeklerde olduğu kadar kokteyllerde de hayli iddialı şu aralar sadece Cafe Chatal'da içebileceğiniz jagermeisterla yapılan ve shot olarak sunulan ÇARPAR gençlerin yeni favorisi. Yalnız bu shottan en fazla 3 tane içmeniz tavsiye ediliyor !!!!
Özellikle haftasonları gençler Chatal'ı Nişantaşı'nda buluşma noktası yaptı.Ayrıca yakın bir zamanda Chatal lezzetini Teşvikiye ve Nişantaşı sakinleri evlerinde yiyebilecekler.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Tuesday, March 1, 2011
The Wrap - Etiler
21. yüzyıla damgasını vurmaya aday bir lezzet ve beslenme alışkanlığı Wrap...
Dünyayı dolaşarak dünyanın en iyi yöresel lezzetlerini bulmaya kendini adamış iki adamın hayalgücü ile başlayarak, ilk olarak birçok kültürün buluşma yeri olan New York’ta gurmelerin onayına sunulmuş ve şimdi artık dünyayı sarıp sarmalayan yeni bir trend.
Wrap tarzı beslenme şekli, New York’ta birçok beslenme şekline – ki buna fast food tarzı da dahil – ciddi bir alternatif olarak, bir çok New Yorker’ın tercihi oldu bile. Ve wrap, New York’un sokak aralarından dünyaya yayılarak, Madonna, Michael Douglas, Jennifer Aniston gibi bir çok ünlünün vazgeçmediği bir yiyecek olmuş durumda.
New York’lu gurmelerin onayından başarıyla geçmeyi başaran wrap, Türkiye’de ise sadece ‘TheWrap’de İstanbul’lulara sunuluyor. TheWrap’te tümü doğal, günlük, sadece en gurme malzemeler bir araya gelerek yapılan wrapler sipariş üzerine mutfakta o an taze olarak hazırlanıyor.
Malzemesi son derece bol olan wrapler doyurucu olduğu gibi, kullanılan ekolojik ürünler ve sağlıklı pişirme teknikleriyle çok sağlıklı beslenmenizi sağlıyor ve her bir wrap dünyanın farklı bir yöresinden farklı bir lezzeti taşıyor.
TheWrap’te şu anda birbirinden farklı 19 özel tat var. Fesleğen marine ızgara tavuk, Füme Mozarella, Karamelize Soğan, Izgara Kabak, Yaban Turbu Kreması, Teryaki Marine Izgara Biftek, Izgara Mantar, Fırınlanmış Susam Noodle gibi gurme malzemelerin bir araya gelmesi ile ortaya nefis bir lezzet çıkıyor.
Ayrıca Smoothy de anında sıkılan taze meyve suları ve yağsız dondurulmuş yoğurdun karıştırılmasıyla elde edilen bu keyifli ve enerji veren içecek rafine şeker, yağ içermediği için lezzetli olmanın yanısıra aynı zamanda düşük kalorili ve son derece sağlıklı.
Uluslararası mutfakların en seçkin ve özgün tatlarını merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız, dünyanın gurme lezzetlerini keşfetmenin gerçekten en kolay yolu şimdilik Etiler TheWrap’ten geçiyor. Bunun yanısıra evde vereceğiniz partiler, dost toplantıları için de ideal, çünkü her bir wrap 2, 3 veya 4 parçaya kesilebiliyor – tıpkı sushi gibi.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Dünyayı dolaşarak dünyanın en iyi yöresel lezzetlerini bulmaya kendini adamış iki adamın hayalgücü ile başlayarak, ilk olarak birçok kültürün buluşma yeri olan New York’ta gurmelerin onayına sunulmuş ve şimdi artık dünyayı sarıp sarmalayan yeni bir trend.
Wrap tarzı beslenme şekli, New York’ta birçok beslenme şekline – ki buna fast food tarzı da dahil – ciddi bir alternatif olarak, bir çok New Yorker’ın tercihi oldu bile. Ve wrap, New York’un sokak aralarından dünyaya yayılarak, Madonna, Michael Douglas, Jennifer Aniston gibi bir çok ünlünün vazgeçmediği bir yiyecek olmuş durumda.
New York’lu gurmelerin onayından başarıyla geçmeyi başaran wrap, Türkiye’de ise sadece ‘TheWrap’de İstanbul’lulara sunuluyor. TheWrap’te tümü doğal, günlük, sadece en gurme malzemeler bir araya gelerek yapılan wrapler sipariş üzerine mutfakta o an taze olarak hazırlanıyor.
Malzemesi son derece bol olan wrapler doyurucu olduğu gibi, kullanılan ekolojik ürünler ve sağlıklı pişirme teknikleriyle çok sağlıklı beslenmenizi sağlıyor ve her bir wrap dünyanın farklı bir yöresinden farklı bir lezzeti taşıyor.
TheWrap’te şu anda birbirinden farklı 19 özel tat var. Fesleğen marine ızgara tavuk, Füme Mozarella, Karamelize Soğan, Izgara Kabak, Yaban Turbu Kreması, Teryaki Marine Izgara Biftek, Izgara Mantar, Fırınlanmış Susam Noodle gibi gurme malzemelerin bir araya gelmesi ile ortaya nefis bir lezzet çıkıyor.
Ayrıca Smoothy de anında sıkılan taze meyve suları ve yağsız dondurulmuş yoğurdun karıştırılmasıyla elde edilen bu keyifli ve enerji veren içecek rafine şeker, yağ içermediği için lezzetli olmanın yanısıra aynı zamanda düşük kalorili ve son derece sağlıklı.
Uluslararası mutfakların en seçkin ve özgün tatlarını merak ediyor ve öğrenmek istiyorsanız, dünyanın gurme lezzetlerini keşfetmenin gerçekten en kolay yolu şimdilik Etiler TheWrap’ten geçiyor. Bunun yanısıra evde vereceğiniz partiler, dost toplantıları için de ideal, çünkü her bir wrap 2, 3 veya 4 parçaya kesilebiliyor – tıpkı sushi gibi.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Et'n More-Astoria Avm - Mecidiyekoy
Et ve daha fazlasını isteyenlere müjde! Volkanik taş üzerinde sağlıklı ve eğlenceli mangal keyfini yaratan Et’n More, şimdi Astoria Alışveriş Merkezi’nde...
Et, biz Türkler için vazgeçilmez bir lezzet... Hele ki mangal da işin içine girince bu lezzet, keyif ve eğlence ile buluşuyor. Peki mangal yapmanın keyfi her mevsim çıkabilir mi? Alışveriş molasında ya da akşam sinema öncesinde mangala zaman ayrılabilir mi? Ya da vazgeçilmez mangal aslında sağlıklı mı?
Et yemenin keyfini sağlıkla buluşturan Et’n More, Bağdat Caddesi’nden sonra şimdi de lüks Alışveriş Merkezi Astoria’da... Et ve daha fazlasını arayanların ilk tercihi olan Et’n More’da; ister ince ister kalın bonfilenizi, 400 derecelik özel fırınlarda ısıtılmış volkanik taşta kendi ellerinizle pişiriyorsunuz. Mangal keyfini eğlence ile buluşturan Et’n More’un menüsü “EğlenYe”, size mangal keyfini her mevsim yaşatıyor.
Mangalın, bütün keyifli yanlarını Et’n More’da bulabiliyorsunuz hem de kokusuz ve dumansız! Üstelik taş üzerinde et ve sebzenin muhteşem bir görüntü ve lezzet birlikteliği ile...
Kendi ızgaranızda, dilim bonfilelerinizi sadece 2 dakikada pişiriyor olmanız ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz eğlenceli dakikalar, öğle molası için ise ideal...
“Ben, etimin mutfakta pişmesini istiyorum” diyorsanız; 30 gün kuru bekletilmiş etiniz, özel ızgaralarda mutfakta pişirilerek servis ediliyor. Etinizi, şarap eşliğinde yemeği tercih ediyorsanız, 100’den fazla şarabın bulunduğu Et’n More, şarap seçimi konusunda da size yardımcı oluyor.
Tabii salatalar, turşular, mezeler ve patates kızartması ise masaya gelen ilk lezzetler...
Siz de muhabbeti çok, işi az bir kendin pişir kendin ye deneyimi için Astoria’ya gelin hem de bu keyfi, Türkiye’nin en iyi etleri ile yaşayın!
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Et, biz Türkler için vazgeçilmez bir lezzet... Hele ki mangal da işin içine girince bu lezzet, keyif ve eğlence ile buluşuyor. Peki mangal yapmanın keyfi her mevsim çıkabilir mi? Alışveriş molasında ya da akşam sinema öncesinde mangala zaman ayrılabilir mi? Ya da vazgeçilmez mangal aslında sağlıklı mı?
Et yemenin keyfini sağlıkla buluşturan Et’n More, Bağdat Caddesi’nden sonra şimdi de lüks Alışveriş Merkezi Astoria’da... Et ve daha fazlasını arayanların ilk tercihi olan Et’n More’da; ister ince ister kalın bonfilenizi, 400 derecelik özel fırınlarda ısıtılmış volkanik taşta kendi ellerinizle pişiriyorsunuz. Mangal keyfini eğlence ile buluşturan Et’n More’un menüsü “EğlenYe”, size mangal keyfini her mevsim yaşatıyor.
Mangalın, bütün keyifli yanlarını Et’n More’da bulabiliyorsunuz hem de kokusuz ve dumansız! Üstelik taş üzerinde et ve sebzenin muhteşem bir görüntü ve lezzet birlikteliği ile...
Kendi ızgaranızda, dilim bonfilelerinizi sadece 2 dakikada pişiriyor olmanız ve arkadaşlarınızla geçirdiğiniz eğlenceli dakikalar, öğle molası için ise ideal...
“Ben, etimin mutfakta pişmesini istiyorum” diyorsanız; 30 gün kuru bekletilmiş etiniz, özel ızgaralarda mutfakta pişirilerek servis ediliyor. Etinizi, şarap eşliğinde yemeği tercih ediyorsanız, 100’den fazla şarabın bulunduğu Et’n More, şarap seçimi konusunda da size yardımcı oluyor.
Tabii salatalar, turşular, mezeler ve patates kızartması ise masaya gelen ilk lezzetler...
Siz de muhabbeti çok, işi az bir kendin pişir kendin ye deneyimi için Astoria’ya gelin hem de bu keyfi, Türkiye’nin en iyi etleri ile yaşayın!
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Shima Japanese - Suada - Kurucesme
Eşsiz İstanbul ve Boğaz manzarasına sahip Kuruçeşme Suada'da Japon mutfağının en seçkin örneklerini sunacak Shima Japanese Restaurant İstanbul'lulara merhaba diyor.
Shima Japanese Restaurant'ın açılışında Uzakdoğu yemek kültürüne tutkun iş,sanat ve sosyete dünyasının ünlüleri buluşuyor.
Profesyonel ve deneyimli kadrosuyla Kuruçeşme Suada'nın en iddialı restoranlarından biri olacak Shima Japanese Restaurant,Japon mutfağının dünyaca ünlü ismi Şef June-San'ın yönetiminde Uzakdoğu'nun en seçkin lezzetlerini İstanbul'luların beğenisine sunuyor.Shima'da her gün saat 16:00'da sushi servisi yapılacak.
Ayrıca restoranın zengin menüsünde enfes appetizer,noodle,crispy ve salatalar bulunuyor.Özellikle şefin miso çorbası,beef tataki,shima tofu,wakame salad ve rice peper duck mutlaka tadılması gereken lezzetler...
Bir akşamüstü Japon birası içmek ya da Uzakdoğu'nun seçkin lezzetlerini tatmak için Shima Japanese Restaurant'ta yerinizi şimdiden ayırtın.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Shima Japanese Restaurant'ın açılışında Uzakdoğu yemek kültürüne tutkun iş,sanat ve sosyete dünyasının ünlüleri buluşuyor.
Profesyonel ve deneyimli kadrosuyla Kuruçeşme Suada'nın en iddialı restoranlarından biri olacak Shima Japanese Restaurant,Japon mutfağının dünyaca ünlü ismi Şef June-San'ın yönetiminde Uzakdoğu'nun en seçkin lezzetlerini İstanbul'luların beğenisine sunuyor.Shima'da her gün saat 16:00'da sushi servisi yapılacak.
Ayrıca restoranın zengin menüsünde enfes appetizer,noodle,crispy ve salatalar bulunuyor.Özellikle şefin miso çorbası,beef tataki,shima tofu,wakame salad ve rice peper duck mutlaka tadılması gereken lezzetler...
Bir akşamüstü Japon birası içmek ya da Uzakdoğu'nun seçkin lezzetlerini tatmak için Shima Japanese Restaurant'ta yerinizi şimdiden ayırtın.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Labels:
appetizer,
crispy,
japon mutfağı,
kerecesme,
miso corbasi,
noodle,
osalatalar,
shima,
shima tofu,
suada,
uzak doğu mutfağı
Asmaaltı Kebapçısı - Bostanci
Asma Altı Kebap 1987 yılında faaliyetine Kadıköy Kazasker'de küçük bir mekanda başladı.
Daha sonra mekan yetersizliği sebebiyle daha kaliteli hizmet verebilmek için aynı semt içinde, bahçeli ve daha büyük alana sahip olan şimdiki yerine taşınmıştır.
Asma Altı Kebapçısı geniş, rahat ve huzurlu ortamıyla arzu edilen tüm kebap çeşitlerini damak tadınıza uygun yiyebileceğiniz bir mekandır.
Kesinlikle Şubemiz Yoktur!
Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız...
Adana'da kebap el kıyması olarak bilinir.
Acılı ve acısız çeşitleriyle hazırlanır.
Kullanılan et erkek kıvırcık kuzu olmalıdır.
Baharatlarımız ve Şalgam Adana'dan gelmektedir.
Etlerimiz Balıkesir Yöresindendir. Adana Kebabı T.S.E. tarafından tescillenmiştir.
Kebapta et, el kıyması olarak hazırlanır.
Adana Kebabı acılı ve acısız olur. Etin Kebap haline getirilmesi emek, çaba, beceri ister.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Daha sonra mekan yetersizliği sebebiyle daha kaliteli hizmet verebilmek için aynı semt içinde, bahçeli ve daha büyük alana sahip olan şimdiki yerine taşınmıştır.
Asma Altı Kebapçısı geniş, rahat ve huzurlu ortamıyla arzu edilen tüm kebap çeşitlerini damak tadınıza uygun yiyebileceğiniz bir mekandır.
Kesinlikle Şubemiz Yoktur!
Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız...
Adana'da kebap el kıyması olarak bilinir.
Acılı ve acısız çeşitleriyle hazırlanır.
Kullanılan et erkek kıvırcık kuzu olmalıdır.
Baharatlarımız ve Şalgam Adana'dan gelmektedir.
Etlerimiz Balıkesir Yöresindendir. Adana Kebabı T.S.E. tarafından tescillenmiştir.
Kebapta et, el kıyması olarak hazırlanır.
Adana Kebabı acılı ve acısız olur. Etin Kebap haline getirilmesi emek, çaba, beceri ister.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Labels:
adana kebap,
bostanci,
genis,
huzurlu,
kebap,
rahat ortamı,
salgam
Park Bistro - Fenerbahce - Kalamis
Park Residence is a new residence which highlights the beauties of Fenerbahce and Anatolian side of Istanbul.
A "whole" world is come to life at Park Residence. The colours of nature decorate contemporary and classical tastes.
The most striking and pleasant pieces of this "whole" is Park Bistro.
The menu of Park Bistro includes the most delicious ones of French and Turkish cuisine.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
A "whole" world is come to life at Park Residence. The colours of nature decorate contemporary and classical tastes.
The most striking and pleasant pieces of this "whole" is Park Bistro.
The menu of Park Bistro includes the most delicious ones of French and Turkish cuisine.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Labels:
fenerbahce,
fransız mutfağı,
kalamış,
park bistro,
türk mutfagı
Lalezar - Taksim
Lalezar soğuk kış günlerinde Hilton dostlarına keyifli ve sıcak bir ortam sunmak için özenle hazırlanmış yeni bir mekan…
7 Kasım’da açılan ve Churrasceria stili servisle muhteşem ızgara lezzetlerini sunmaya başlayan Lalezar’ın İstanbul’da başka bir örneği bulunmuyor.
Brezilya’ya ait bu sunumda Şef büyük bir şişe geçirilmiş nefis ızgaraları masanızda kesiyor, hem de istediğiniz kadar… Arzu ederseniz et, tavuk ya da deniz mahsüllerini yanında gelen soslarla dilediğiniz kadar tadabilirsiniz.
Lalezar’da nefis ızgaraların yanında muhteşem tatlılar da yer alıyor. Künefe, cevizli ayva ve kabak tatlısı, Türk baklava çeşitleri asla hayır diyemeyeceğiniz lezzetlerden…
Günün yorgunluğunu atıp dostlarınızla keyifli saatler geçirmeniz için Lalezar rahat ortamı, sıcak atmosferi, içinizi kaynatan Brezilya müzikleri ve muhteşem menüsü ile her akşam sizleri bekliyor.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
7 Kasım’da açılan ve Churrasceria stili servisle muhteşem ızgara lezzetlerini sunmaya başlayan Lalezar’ın İstanbul’da başka bir örneği bulunmuyor.
Brezilya’ya ait bu sunumda Şef büyük bir şişe geçirilmiş nefis ızgaraları masanızda kesiyor, hem de istediğiniz kadar… Arzu ederseniz et, tavuk ya da deniz mahsüllerini yanında gelen soslarla dilediğiniz kadar tadabilirsiniz.
Lalezar’da nefis ızgaraların yanında muhteşem tatlılar da yer alıyor. Künefe, cevizli ayva ve kabak tatlısı, Türk baklava çeşitleri asla hayır diyemeyeceğiniz lezzetlerden…
Günün yorgunluğunu atıp dostlarınızla keyifli saatler geçirmeniz için Lalezar rahat ortamı, sıcak atmosferi, içinizi kaynatan Brezilya müzikleri ve muhteşem menüsü ile her akşam sizleri bekliyor.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Subscribe to:
Posts (Atom)