Monday, September 20, 2010

Dubb Indian Restaurant - Sultanahmet - Sirkeci

Hindistan dünyada farklı ülkelerde gitgide yaygınlaşan çeşit çeşit yemek pişirme usulleriyle bilinir. Mehmet Aras Türkiye’de ilk Hint restoranını getirdi.

Sultanahmet’deki Dubb Hint Restoran, farklı bölgelerden toplanmış en iyi Hint curry ve tandoori çeşitlerini sunuyor.

Restoran, başlıca altı kategoride sınıflandırılmış, Hindistan'ın çeşitli yörelerinden leziz örnekler sunmakta... Başlangıç yemekleri; tandoori ve curry, vejetaryan ve vejetaryan olmayan; Hint ekmeği ve pirinci; Mithal (Hint tatlısı) ve sıcak soğuk Hint içecekleri...

Hindistan’da her yemek, yemek listesindeki her bir kalemin sabit konumuna büyük bir riayet gösterilerek servis ediliyor. Hindistan ve yurt dışında, beş yıldızlı otellerde çalışmış olan aşçıbaşı Vinod Kumar Chouhan, müşterilerine otantik Hint yemeklerini tanıtıyor.

Hindistan tropik sahillerinde geçmişte tacirleri ve öncüleri çekmiş olan bir baharat ülkesidir. Yemeklerin içeriğinde, aralarında kişniş, zerdeçal, kimyon tohumu, rezene, karabiber, toz kırmızı biber ve kasoorimentni’nin bulunduğu çeşit çeşit baharatlar bulunmaktadır. Bu temel baharatlar, çoğunlukta hardal, anason, haşhaş ve keraviye tohumları gibi diğerleri ile yemeğin o bulunmaz tadını arttırmak için azıcık küçük Hindistan cevizi kabuğu(besbase)yeşil kakule, kara kakule karanfil ve tarçın eklenerek karıştırılmakta.

Hint aşçılığında sıvı yağ, zencefil, sarımsak pek çok yerde cömertçe kullanılıyor. Görünüşün çekiciliği doku, aroma, tat besin değeri gibi ayrıntılara dikkat edilmesi önemli Hint mutfağından yemeye niyetlendiğiniz zaman öncelikle gözünüze çekici gelecek yemekleri aramalısınız.

Dubb Hint Restoranı, kebaplar, vejeteryanlar ve vejeteryan olmayanlar için “tandoori” denilen, kilden bir fırında pişirilen, kuzey Hindistan kebapları sunuyor. Bu olasılıkla dünyanın en yetenekli mutfak donanımı ve odun kömürü ile yanıyor.

Aşçıbaşı Chouhan’ın dünyaca tutulan spesiyalleri arasında, Murg Hindistani, Natti Seekh Kebabı ve Shazadi Tikke bulunuyor ki bunların hepsi vejeteryan olmayan kebaplar. Vejeteryan kebaplar da Tadoori Shankar ve curry ile hazırlanan Chandi Ki Mohren olarak sıralanabilir.

Hint yemeğinin besin değeri, proteinlerin, karbonhidratların, yağların ve katkıların tam kombinasyonu da aşçıbaşının göz önünde tuttuğu şeyler. Eğer bir yemek sizi daha fazla acıktırıyorsa, gerçekte iyi planlanmış, pişirilmiş sindirimi kolaydır.

Bu restoranda farklı bölgelerden seçme tarifler bulabiliyorsunuz.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara