Friday, September 17, 2010

Hacı Baba Restaurant - İstiklal Caddesi - Beyoğlu - Taksim

Taksim Meydanı'ndan İstiklal Caddesi'ne girince, 50 metre kadar ilerde, Fransiz Kültür Merkezi'nin hemen karşısında yer alıyor Hacı Baba Restaurant.

Osmanlı ve Bahçe bölümlerinin arasında kalan, en az yüz yıllık antika tablolarla süslenmiş ana yemek salonuyla ya da konumuna göre "orta salon" olarak da adlandirılabilecek bolümümüz ile sizlere hizmet veriyoruz.

Açıldığı dönemin özelliklerini korumak ve bügün gelen konuklara Beyoğlu nostaljisi yaşatmak için, duvarlardaki tablolardan saate kadar hiçbir aksesuarın yeri, mekanımızda değiştirilmemiş durumda.

Hacı Baba İstiklal Caddesi'nde şu an bulunduğu yerde 1921 yılında, Hüsn-ü Tabiat (tabiatin güzelliği) adıyla Necati Bey tarafından kurulmuş ve 1950'ye kadar da bu adını korumuş. Haci Baba'nın ilk sahibi Necati Bey, şimdiki sahibi Recep Recai Akpinar'dan alırmış etlerini; böylece bir dostluk kurulmuş aralarında. 1948'de ise ortaklikları başlamış ve Akpinar 27 yillik mesleği kasaplıktan vazgeçerek dükkanını kapatmiş. Kendini Hacı Baba'da yemeklik malzemenin alınmasindan yemeğin pişirilip sofraya getirilmesine kadar her türlü aşamada hizmet vermeye adamiş. 1994'e kadar da sürmüş ortaklikları. Mekanın, Hüsn-ü Tabiat isminin degiştirildiği ve Hacı Baba olduğu 1950 yılında restoran, Turizm Bakanlığından "Turizm Belgeli" ilk mekan olmuş bu bölgede. Şu anda dünyada, İstanbul'u anlatan tüm guide'larda ismi bulunuyor Haci Baba'nın. Türklerden daha cok yabancı turistleri ağirlamasının nedenlerinden biri bu. Yıllardır süren başarının sırrı, hemen her şeyde olduğu gibi, burada da kalite kelimesinde yatıyor. Hacı Baba'da Osmanlı Mutfağının geleneksel yemekleri özenle ve layıkıyla yapılıyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara