Gelibolulu sardalyeci bir ailenin oğlu olan Viktor Levi, sardalye almak için gittiği Bozcaada'da önce üzüm toptancılığına, sonra da şarapçılığa başlar. İstanbul'a sardalye getirdiği yerlerden şarap talebi gelir. O tarihlerde İstanbul'daki en ünlü 4 şarap evinin sahipleri (Pano, Diamandi, İzmirli ve Sofaki) şarabı en çok kendilerinin sattıkları gerekçesiyle, ona istediği parayı ödemek istemezler. Buna sinirlenen Viktor Levi, 1914 yılında kendi şaraphanesini açar. Kaliteli şarapları ile kısa sürede ünlenir. 1967 yılında ölünce kuzeni Yasef Levi 1985 yılına kadar işletir şarap evini. Amerika'ya yerleşince dükkân kapanır, yerine kahvehane açılır. 1999 yılında da Adakarası Bağcılık ve Şarapçılık şirketi tarafından alınıp restore edilerek hizmet vermeye başlar.
Bugün şarap evleri içinde hayli ünlü olan Viktor Levi, yabancı müşterilerin de rağbet ettiği bir yer. Executive Chef Aydın Fidan'ın hazırladığı enfes yemekleri tatmadan önce, peynir tabağı isteyip 59 Kırmızı içtik. Peynirlere kendi yaptıkları puf ekmekler eşlik etti. Servis elemanı Şeref Başaran da bize şaraplar hakkında genel bir bilgi verdi. Viktor Levi'den 2 kişi Doluca'nın şarap kurslarına katılıyormuş. Altın tirbüşon alırlarsa Fransa'da eğitim görmeye hak kazanacaklarını söylüyor Başaran.
11.00-02.00 saatleri arasında hizmet veren Viktor Levi'de saat 16.00'ya kadar öğle mönüsü çıkıyor. Yemeklerin altında kalori, yağ, protein ve karbonhidrat değerleri yazıyor, ki bu uygulama en çok bayan müşterilerin hoşuna gidiyor. Izgara tavuk ya da bonfileli salataları farklı sos ve yeşilliklerle sunuluyor. Viktor Levi'de şarabın girmediği bir yemek bulmak zor. Etler ya şarapta marine ediliyor ya da şaraplı soslarla servis ediliyor. Genç sofralık şarapların yanı sıra Viktor Levi Özel Kav şaraplar bulunuyor mönüde. Viktor Levi No: 59, Karasakız, Daryo, Vesilaki, Rebeka, Şevval özel kav mönüsünde dikkat çeken şaraplar. Ana yemeklerin dışında ara sıcaklar, ızgaralar, balıklar, meze, pizza, salata ve salamuralardan oluşan mönüde vejetaryenler için de seçmeler var. Mekân her gün açık. Zemin, giriş ve asma kattan oluşan yer, yaklaşık 350 kişi oturma kapasiteli. Araba ile gelirseniz katlı otoparkı ya da Balıkpazarı'ndaki otoparkı kullanabilirsiniz.
Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.
No comments:
Post a Comment