Jazz Cafe arkasındaki 22 yıllık geçmişi ve Jazz müziğine verdiği destekle bu yüzlerce mekandan bir anda sıyrılıyor. Dostlarının profili ve içeriğinin kalitesi Jazz Cafe’nin sadece Beyoğlu’nun değil Türkiye’nin da önemli bir mekanı olduğunu gösteriyor.
Hafta içindeki canlı müzik konuklarının ve yıl içerisindeki müzik politikasının seçkinliği hemen göze çarpıyor. Başta her çarşamba çıkan Bülent Ortaçgil olmak üzere çok sayıda müzisyeni Jazz Cafe sahnesinde müzik dostlarına güzel performanslar sergiledi, sergilemeye devam ediyor.
İki kat toplam olarak ayakta 350-400 kişi kapasiteli. Biraz sıkışılırsa 500 kişi de alabilir. İstanbul’da kapılarını 1997’de açmış ancak öncesi 1982 yılına Bodrum’a uzanıyor. Cengiz Şanlı ve Mete Gürman tarafından açılan ve uzun süre Bodrum’da hizmet veren Jazz Cafe şimdilerde İstanbullu müzikseverlere hizmet veriyor. Mekan 20:00-04:00 arası açık. Pazar günleri kapalı. Cuma ve Cumartesi günleri hariç her gün canlı müzik var. Mekanın her iki katında da restoran hizmeti veriliyor. Kredi kartının geçtiği mekanda içkinin yanında sunulan aperatifler çok ilginç. Jazz Tabağı: Sosis, midi köfte, börek ve patates tava. Jazz Böreği: Tavuk, mantar, havuç, kabak, bezelye. Çıtır Hanım: Kızarmış ekmek üzerine yumurta, dana jambon. Kıtır Bey: Kızarmış ekmek üstüne dana jambon, eritilmiş kaşar.
Bu sene 23. kez kapılarını açan mekan şimdilerde başarılı işlere imza atan müzisyenlerin ilk sahne aldığı yerlerden birisi. Erkan Oğur, Gürol Ağırbaş, Cem Aksel, Eylem Pelit, Önder Focan, Şevket Akıner, Baki Duyarlar, Maffy Falay, Volkan Öktem, Ayşe Tütüncü, Yahya Dai, Bülent Somay, Oğuz Büyükberber gibi pek çok ismin yanı sıra genç cazcıları da Jazz Cafe’de dinlemeniz mümkün. Ayrıca üst kattaki sahne müzik tesisatı açısından hayli iddialı.
Diğer mekanlar için Istanbul Restoran Rehberi'ne tıklayınız.
No comments:
Post a Comment