Sunday, April 12, 2009

Bebek Cle Bar & Braserrie Acildi


Bebek’te sabah güneşi Clé Brasserie

Ortaköy Princess bünyesinde açılan Clé Brasserie günün her saatini farklı geçirebileceğiz bir mekan. Sabah saatlerinde ekstra lezzetlerle bütünleşen omletleriyle eşsiz bir kahvaltı keyfi, öğlen saatlerin de günün yorgunluğuna uygun hafif başlangıç ve yemekleri, eşsiz boğaz manzarasına karşı kahve keyfi ve akşam saatlerinde Bebek’in büyüleyici hareketliliği eşliğinde muhteşem bir ambiyansla akşam yemeği. Bunun yanı sıra gece hayatı ve eğlenceyi sevenler için Clé de akşam 22:00 dan sonra başlayan Dj performansla kaliteli müzik eşlinde eğlence doyumsuzlaşıyor.

Mekânın işletmecisi İstanbul’un tanınmış iş adamlarından Ortaköy Princess Otelinde işletmecisi olan Faruk Aslan ve Jamsched Aria. Bebek sahilde bir keyif mekânı oluşturmayı düşünen Faruk ve Jamsched Bey yılların getirdiği başarılarını otelciliğin yani sıra mekân isletmeciliğinde de on plana çıkarıyor.

Mekânın müdürlüğünü ise Raşit Kır yapıyor. Raşit Kır İstanbul yeme içme ve gece hayatını sevenlerin yabancı olmadığı bir isim. İstanbul’da ünlü ve kaliteli mekânların müdürlüğünü yapan Raşit Kır çalıştığı mekânları zirveye taşımakla ünlü.

Cafe Clé mutfak olarak Continental bir yapıya sahip İtalyan, Meksika, Fransa mutfağının lezzetlerini taşıyor. Cafe Clé’nin Mutfak şefi ise Amerika’ya devamlı gidenlerin mutlaka tanıyacağı bir isim Alaaddin Dündar. 1974 yılında İstanbul Hilton’un şefliğinden ayrılan Alaaddin Dündar California’ya yerleşiyor ve California’nın en ünlü 5 restaurantının şefliğini yapıyor. Güney California Restaurant yazarları tarafından gümüş madalya alıyor. Amerika basınını başarılarıyla 2009 yılına kadar meşgul etmeyi başaran bir isim Alaaddın Dündar bunun yanı sıra John Wayne gibi pek cok unluye ve zamanın Amerika başkanı Ronald Wilson Reagan’a hizmet vermiş bir chef. California da kendi restaurant zincirini kuran Chef Alaaddin Dündar aynı zamanda Amerika da ünlü restaurantların danışmanlığını ve o restaurantlar da çalışan aşçıların da eğitmenliğini yapmakta..

Clé mutfağını farklı yapan lezzetinin yanı sıra bu lezzeti yaratan sosları tabiî ki birde eşsiz sunumu. Mutfak ekibinin dikkat ettiği en önemli özellik hazırlanan lezzetlerin hafifliği. Clé mutfağından çıkan hiçbir lezzet müşterileri için kolesterol ve kalori sorunu oluşturmuyor. Clé mutfağının bir diğer farkı ise chef in özel olarak hazırladığı her güne farklı bir çorba ve haftanın yedi günü farklı special bulabiliyor olmanız. 

Bebek'teki diger restaurantlar icin: www.istanbulrestaurants.com


No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara