Friday, August 14, 2009

Wienerwald

Dünya restaurant endüstrisinde 50 yılın üstünde bir geçmişe ve tarihçeye sahip çok az kurum vardır.WIENERWALD ziyaretçi ve müşterilerine lezzet ve sıhhatli beyaz et ağırlık menüsü ile çok rekabetçi olan bu endüstride yerini almıştır. Markamızın kuvveti franchisee ortaklarımızdan, iş sağlayıcılarımızdan ve kendilerini markaya adamış çalışanlarımızdan gelmektedir.,

Avusturya'nın Linz kentinde lokantacı bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Jahn, ortaokulu bitirince üç yıl daha doğduğu kentte okula gitti ve ardından, aile geleneğine uyarak aşçılığı ve garsonluğu öğrenmek üzere çıraklık eğitimine başladı.

İlk "Wienerwald" Restoranı 50'li yılların başında yeni evli olan Jahn, Münih'e yerleşerek ilerde iki çocuğunun annesi olacak karısı Hermi ile birlikte küçük bir lokanta olan "Linzer Stüberl"i işletti. Parasal durumu sıkışık olduğundan, genç girişimci uygun fiyatlı alımlara öncelik tanımak zorundaydı. ABD'den ucuz fiyata tavuk eti alma olanağı bulunca, tümüyle tavuklu yemeklere geçmeyi akıl etti. Lokantasının adını "Wienerwald" olarak değiştirdi ve çevirme piliç satmaya başladı. Almanya'da bir ilk olması, her noktada aynı fiyat ve aynı lezzeti sunabilmesi, tavuğun her gün yenebilecek sağlıklı bir ürün olması gibi faktörlerin üst üste gelmesi ile 1956 yılında "Linzer Stüberl" WIENERWALD zincirinin ilk halkası oldu.
Yıl 1965 olduğunda Friedrich Jahn Almanya içinde 174 noktaya ulaşmıştı.Başarısı düşüncelerinde haklı olduğunu doğruladı. Jahn, izleyen yıllarda Güney Almanya'da başka lokantalar da açtı. Giderek artan kızartmalık tavuk gereksinimini, Wienerwald Limited Şirketinin Mühih üzerinden plase ettiği toptan siparişlerle hallederek, fiyatları düşük tutabiliyordu. 60'lı yılların sonuna kadar zincirine 200'den fazla lokanta katılmıştı. Bunların dışında açtığı çok sayıda oteli de, pazarlama nedenleriyle "Wienerwald" adı altında lanse etti.
Teşvikiye'deki diğer mekanlar için:www.istanbulrestaurants.com

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara