Monday, March 29, 2010

Galata Kiva Han - Beyoğlu

Tarifi aile büyüklerinde saklı, nesilden nesile aktarılarak korunan Anadolu’nun kültür mirası, geleneksel lezzetler, Galata Kiva Han’ın çağdaş sunumları ile yaşam buluyor.

İlk duyulduğunda kulağa yabancı gelen Galata Kiva Han’ın adı bile bir kültür mirası… Aslında Kiva, dünya’da kültür mirası olarak gösterilen, günümüze dek bozulmadan korunabilmiş, Türk sanatının eşsiz şaheserlerini barındıran tarihi bir Özbekistan kenti… İşte geleneksel dokuları bozulmamış bu noktadan alıyor Galata Kiva Han da adını. Çünkü sunduğu lezzetleri, özünü bozmadan ancak şehrin ve gelişen dünyanın nabzına uygun çağdaş sunumlarla yorumluyor.

Galata Kivahan’da, Anadolu topraklarında hayat bulmuş, yerel kültürle bezenmiş ve nesilden nesile aktarılan, şehir hayatında unutulmaya yüz tutmuş, hatta belki de hiç bilinmeyen lezzetler, çağdaş yorumlar ve sunumlarla yeniden “yaşam” buluyor. Mevsimine göre özenle seçilen malzemeler ve reçetelerle her daim “değişen”, “canlı” ve oldukça da “renkli” bir mönü karşılıyor sizi. Adeta Türkiye turuna çıkıyor, her yöreyi geziyor ve lezzetlerini tanıyorsunuz. Üstelik bu tarifleri hayata geçirirken gerekli olan her malzeme de kendi anavatanından getirilerek hazırlanıyor. Düşününce insanın aklına bile gelmeyecek zenginlikteki menü Türk mutfağının eşsiz zenginliğini gözler önünde seriyor. Çorbalar, etli tencere yemekleri, tepsi yemekleri, pilavlar, etsiz yemekler, salatalar ve mezeler çeşitleri ile göz dolduruyor.

Atmosferi de ayrı bir keyif… Galata Kivahan’ın bulunduğu yapı Galata Meydanı’nın sayılı tarihi eserlerinden biri ve o ruhu adımınızı ilk attığınız andan itibaren yaşıyorsunuz. Modern zamana dek dayanamayan ve korunmasız kalan yapı Galata Kivahan ekibi sayesinde orijinal hali ile birebir restore edilerek yeniden hayata dönmüş. Bu işin içinde bir çok popüler mekanda adı geçen Huşber Akyürek’in sihirli dokunuşları saklı. Eski İstanbul’un ruhuyla sizi karşılayan dış cephenin iç tasarımı kendinizi oldukça rahat ve samimi hissettiren bir dokuyla bezenmiş. Bazı motifler oldukça dikkat çekici. Konya'daki ünlü Selçuklu Sarayı Kubadabad'ın duvarlarını süsleyen bir dizi yıldız çinisi büyük boyutlarda Galata Kivahan’ın camlarını süslüyor. Logoda ise, elinde Anadolu halk kültürünün bereket simgesi, “kutsal meyve nar”ı elinde tutan bir figür kullanılmış.

Günün her saati, huzur veren ruhu, yaşayan ve renkli menüsü ile hem gözlerin, hem de damakların favorisi Galata Kivahan, Cuma geceleri kulaklara yaşattığı canlı müzik keyfiyle 5 duyuya da hitap etmek konusunda oldukça başarılı. Bu Perşembe’nin sürprizi Dj Canali ve çılgın ritmler…

Geçmişe doğru kısa bir yolculuğa çıkıp, lezzetleri ile Türkiye’yi gezmek, Anadolu’nun değerlerini keşfetmek isteyenler için Galata Kivahan

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara