Tuesday, October 11, 2011
Suadiye Restaurant - Suadiye
Suadiye Restaurant'ta güne zengin bir açık büfe kahvaltıyla başlayıp, ardından birbirinden lezzetli tatlardan oluşan ' A la carte ' öğle yemeği ve zengin akşam menüsüyle İstanbul manzarasının tadını çıkartabilirsiniz.
Akşam yemeğinden sonra ise zengin Cocktail çeşitleri ile Lobby Bar hizmetinizde olacaktır.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Hanedan Mangalbaşı Aile Restaurant - Yeşilyurt
Nede keyiflidir mangal başında geçirilen saatler…
Hele de sevdiklerinizle beraberseniz keyfinize diyecek yok…
Hanedan Mangalbaşı sizleri bu keyifli saatleri geçirmeniz için Yeşilyurt’a davet ediyor.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Cundalı Ayvalık Balıkçısı - Küçükyalı
İskenderiye’den başlayıp Cunda’da filizlenen, Girit ile harmanlanan ve oradan Bostancı’ya daha sonra küçükyalı sahile uzanan bir lezzet yolculuğudur CUNDALI Restaurant’ın öyküsü.
Mısır’dan göç eden baba ile Girit’ten göç eden bir annenin çocuğu olarak Cunda’da dünyaya gelen Hüseyin Erdoğmuş 1990 yılında Cunda’da ilk restaurant işletmeciliği deneyimine başlıyor. "Annemin Giritli olması nedeniyle Girit mutfağını çok iyi biliyorum. Bu konuda neredeyse ihtisas yaptım. Ot ve balık Girit mutfağının vazgeçilmezleri" diyor Hüseyin Erdoğmuş. Cunda’ya gelen işadamları ve şarkıcı Kayahan’ın baskısı ile İstanbul’da bir mekan açmaya karar veriyor.
Hüseyin ERDOĞMUŞ 2003 yılında Bostancı'da Cunda Balık Restaurantta 20 yıldır birlikte çalıştığı ustası Zeynel ve md. Cemil ile ilk adımı atıyor. İstanbul'da ilk cunda mutfağının tanıtımını başarı ile gerçekleştirir.7 yıl sonra Cunda Balık restauranttaki akraba ortaklığından ayrılıp Küçükyalı sahil yolundaki CUNDALI RESTAURANT Ayvalık Balıkçısı'nı açar.
CUNDALI'nın tüm Zeytin, zeytinyağı, peynir, otlar ve balık ürünlerinin hepsi Ayvalık’tan geliyor. 75 çeşit zeytinyağlı meze ve deniz ürünü bir o kadar da arasıcak Cundalı’nın mutfağında bulunuyor. Girit mutfağının temel taşları ot ve deniz ürünleri, Cundalı Restaurant’ın da vazgeçilmezleri. Haşlama olarak Isırgan otu, cibes, radika (hindiba), istifna, turp otu, zoha, şevketi bostan (akkız), deniz börülcesi en çok tercih edilenler arasında yeralıyor. Papules salatası, labada salatası, kuzu kulağı, asfaraja (sarmaşık filizi), kazayağı, çiğ enginar salatası ve kabak çiçeği dolması da Cundalı Restaurant’ın sipesyalitelerini oluşturuyor., Arasıcaklarda da çok iddialı olan Cundalı Restaurant’ta merzana, ızgara kalamar yumurtası,ızgara balık köftesi, kekikli tereyağlı ahtapot, kağıtta mezgit, fener kavurma, patlıcanlı rum böreğinin lezzetine de doyamayacaksınız. Barbunya,deniz çupra, levrek, sargos, karagöz, mırmır, sinarit, mercan, dil, pisi, mezgit dülger(peygamber) ve Cunda’nın simgesi papalina Cundalı Restaurant’ın balık mönüsünü oluşturuyor. CUNDALI hafta sonları Cunda kahvaltısı hizmetini veriyor. Hafta sonu gazete okuyup dinlenirken size personel hizmet ediyor.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Labels:
barbunya,
cundalı ayvalık balıkçısı,
çupra,
girit mutfağı,
iskenderiye,
karagöz,
küçükyalı,
levrek,
mercan,
mezgit,
mırmır,
sinarit
Sapphire Plaza Vira Vira Balık - 4.Levent - Beşiktaş
Sebze ve deniz ürünlerinin muhteşem lezzeti: balık kokoreçte buluşuyor. Sağlıklı beslenmenin en pratik ve doyurucu tariflerinden olan balık kokoreçi, İstanbul’un en nezih ve ilginç mekanlarından olan, Avrupa’nın en yüksek gökdeleni Saphire’de bulunan Vira Vira balıkta mutlaka denemelisiniz.
Enfes balık lezzetinin tadına varmak için illa sahile ya da boğaza gitmenize gerek yok! Şimdi İstanbul’ un merkezinde, günün her saatinde kendinize bir balık kokoreç ziyafeti verebilirsiniz. Türkiye’nin en yüksek binası Sapphire Plaza’da balığın tadına doymak isteyenler, Vira Vira Balık’ta özledikleri lezzetlere kavuşuyor.
Gerçek balık tutkunları, işten güçten yemeye vakit bulamadıkları tazecik balığın o enfes tadını özlerler. Şimdi en yoğun saatlerinizde bile ufak bir kaçamak yapabilecek, özlediğiniz lezzeti günün dilediğiniz saatinde yiyebileceksiniz. Şehrin merkezi Levent Sapphire’ de, boğaz lezzetinde, tadına doyulmaz bir balık kokoreç ziyafeti yaşamak istiyorsanız, Vira Vira Balık’ı ziyaret edin.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Sumach Turkish Cuisine - Ataköy
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Osmanlı mutfağının muhteşem lezzetlerini“Sumach Turkish Cuisine”de yemek severlerle buluşturuyor. Adını Osmanlı yemeklerinin vazgeçilmez baharatı sumaktan alan restoranda, kızılcık tarhana çorbasından hünkar salatasına, harem sarmadan sumak ekşili karidese değin bir çok lezzet günümüz damak tadına uygun bir şekilde sunulacak. “Sumach Turkish Cuisine” Sheraton İstanbul Hotel farkıyla misafirlerine eşsiz lezzetler servis edecek!
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, saklı kalmış Osmanlı mutfağının tüm lezzetlerini “Sumach Turkish Cuisine”de gün yüzüne çıkarıyor. Uzun araştırma ve çalışmalar sonucu günümüz damak tadına uyarlanan Osmanlı yemekleri yakın bir tarihte “Sumach Turkish Cuisine”de yemekseverlerin beğenisine sunuluyor.
Sheraton İstanbul Ataköy Hotel içerisinde hizmete giren “Sumach Turkish Cuisine” menüsünde, geleneksel Osmanlı mutfağına özgü Kızılcık Tarhana Çorbası, Ayvalı Deniz Aslanı Güveci, Hünkar Salatası, Aced Hoşafı, Harem Sarma, Saray’ı Kebabi’ye, Sumak Ekşili Jumbo Karides, Keşküllü Fukara gibi saraya yakışır birbirinden değişik lezzetler yer alıyor.
Yemekleriyle olduğu kadar atmosferiyle de fark yaratan “Sumach Turkish Cuisine”de konuklar Osmanlı şerbetleriyle karşılanırken yemek sonrası Osmanlı şekerlemeleri ve kolonyalarıyla uğurlanıyor.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Morro Restaurant - Beyoğlu - Taksim - Tünel
Gümüşsuyu’nun sevilen İtalyan’ı Pizzeria Pidos, lezzetlerini yeni mekanı Morro ile paylaşıyor. Morro, Tünel'de, 1900’lara ait tarihi bir binanın içinde, Stories Apart Kumbaracı’nın girişinde. Morro’nun geniş barı, yüksek tavanları ve en önemlisi de nefis bir Akdeniz menüsü var. Sakin ortamı, güleryüzlü servisi ile Tünel'deki yeni lezzet cenneti Morro’da, bol seçenekli menüden zevkinize göre bir şa...rap seçip, yemeğinizin tadını çıkarırken, bütün günün yorgunluğunu anında atabilirsiniz. Morro’da odun ateşinde pişen nefis pizzaların yanısıra, Melanzane (fırınlanmış domates soslu patlıcan mozarella), Branzino (pazı yaprağına sarılmış levrek) gibi ünlü Pizzeria Pidos lezzetleri de dikkat çekici! Yemekten sonra size her zamanki tavsiyemiz; ev yapımı limoncello!
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Labels:
akdeniz menüsü,
akdeniz mutfağı,
beyoğlu,
domates,
morro restaurant,
mozarellla,
patlıcan,
taksim,
tünel
Sazende Fasıl - Beylerbeyi
Beylerbeyi'nde boğaz manzaralı 3 katlı tarihi bir köşk. Toplam kapasitesi 350 kişi. Kendi bünyesinde 90 kişilik Sazende Fasıl adlı bir eğlence mekanı mevcut.
Cuma ve cumartesi günleri canlı fasıl eşliğinde eğlence. Diğer günler de özel organizasyonlarınızı yapabilirsiniz.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.
Labels:
beylerbeyi,
boğaz manzarası,
sazende fasıl
Subscribe to:
Posts (Atom)