Thursday, September 8, 2011

Enigma Gourme&Lounge - Ataşehir


ENIGMA GOURME AND LOUNGE 9 yıllık bir birikimin ürünü olarak İstanbul'un en güzide yerleşim merkezlerinden biri olan Ataşehir'de 23 Temmuz 2011 tarihinde açılmıştır. Uluslar arası mutfaklarda oldukça uzun bir Kanada deneyimine sahip olan Fikret Görken gurbette ev yemeği özlemi çekmenin burukluğunu tüm dünya yemeklerini öğrenmek ve pişirmekle gidermeye çalıştı ve yemek pişirmeyi öylesine sevdi ki 'yemeğin midede değil beyinde sindirilen' bir işlev olduğunu çalıştığı tüm mutfaklarda aşk ile hissetti. Fransız kültüründe önemli bir yere sahip olan mutfak zenginliği içinde Fransa'nın balık pişirme usullerini araştıran Görken dünya mutfaklarında eşi bulunmayan aromalar ve bitkilerle tanıştı. Bunlara Fransa'nın benzersiz tadlara sahip olan peynirleri, yahnileri, ızgaraları, krepleri, zeytinyağlıları çörek, kek, sufle ve tatlıları eklenince Fransız mutfağına olan hayranlığı daha da arttı. Hafif ateşte eriyen tereyağının kokusu ile Normandiya'nın kırmızı şarabının kokusunu en güzel şekilde hissedebileceğiniz Fransa'da, insanlar yenilikçi yemeklerden daha çok gelenekçi yemeklerini ön plana çıkarıyorlar ve bundan da ödün vermiyorlar.
Midenin belirli bir kapasitesi olmakla birlikte özellikle seçicilik anlamında beynin sınırsız bir kapasitesi olduğunu kabul ettiğimizde artık yıllar önce demiryolu inşaatlarında çalışan Fransız işçilerin yemek borusu ile duyurulan ve bir emir kipi olan 'yemek hazıııırrr' sözü günümüzde haklı olarak 'ben hazır isem yemek hazırdır' anlayışına dönüştü. Başka bir deyişle artık insanlar herkesin gittiği yerlere gitmek istemiyorlar, herkesin yediği yemeği istemiyorlar, susuzluklarını gidermek amacıyla su içmek yerine farklı aromalar katarak su içmeyi bile ayrı bir şölen haline getirmek istiyorlar ve yine başka bir deyişle kendilerinin özel olduklarını hissetmek istiyorlar.
Enigma Gourme and Lounge sizlere herkesin ortak sofrasını değil sze özel olan sofranızı sizlere sunmak amacı ile kuruldu.
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara