Monday, May 17, 2010

Ulus 29 Restaurant Club Bar - Ulus İstanbul

Ulus 29, birinci ile ikinci köprü arasındaki Anadolu yakası sahiline bakıyor.

Haftanın yedi günü akşam, Cumartesi ve Pazar hariç her gün öğlen servisi sunan Ulus 29’da, 29 köfte, taş fırında mini pide, lahmacun, pizza ve yoğurtlu kebap gibi ülkemize özgü klasik lezzetlerin Ulus 29’a has yorumları büyük ilgi görürken, sürekli olarak yenilenen menüde, yabancı şeflerin hazırladığı dünya yemekleri, İstanbul yeme-içme alışkanlıkları trendlerini belirliyor.

Ulus 29’un dekorasyonu, 2002 Andrew Martin International Designer of the Year, 2005 Design & Decoration Best Modern Interior ödülleri sahibi dünyaca ünlü iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu tarafından gerçekleştirildi.

Ulus 29’da Ocak 2007’den bu yana, Sushi’nin yanı sıra, Ulus 29’un klasikleşmiş taş fırın lezzetleri öğlen yemeklerinde de sunulmaya başlandı.

Minik lahmacun, keçi peynirli, domates ve pestolu pizza, kıymalı, kuşbaşılı, ıspanaklı ve kaşar peynirli pide gibi klasikleşmiş 29 lezzetleri, akşam yemeklerinde olduğu gibi, öğlen yemeklerinde de taş fırında pişirilerek servis ediliyor.

Açıldığı tarihten bu yana mekanın içinde yaptığı yenilikleri sürdüren Ulus 29’da Mayıs ayında faaliyete geçen ve girişin hemen sol tarafındaki bölümde yer alan 29-Terrace Bar, hem bar hem de lounge-restaurant olarak hizmet veriyor. Terrace Bar’da saat 19:30’da başlayan DJ müziği yemek sonrasında hareketleniyor.

Daha dinamik bir yemek sistemi ve genç bir hava taşıması amaçlanarak dekore edilen Terrace Bar’da, özgün tasarımlar dikkat çekiyor Nahide Büyükkaymakçı-ZF Design ortak tasarımı özel üretilmiş camlardan yapılmış kırklı yılların esintilerini taşıyan avize dikkat çekiyor. Mekanın içerisindeki diğer bir avize de Kurucu Koçanoğlu’nun içerisinde şiirsel notlar olan şişelerden yapılmış ‘özel tasarım’.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restaurants Rehberi tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara