Tuesday, April 19, 2011

Biriki - Beyoglu

Passage Cafe'nin yerine açılan biriki, dekorasyon ve menüde ufak tefek değişikliklerle konuklarını ağırlamaya başladı. Duvardaki dev fotograf karesi , pazar akşamları caz takviyesi ve lezzetli seçenekleri ile Markiz'in taze adresi biriki.


Markiz Pasajı'nın girişindeki Passage Cafe, The House Cafe'nin İstanbul şubesi gibiydi. Aynı ev rahatlığı aynı samimi atmosfer burada da vardı.Aynı zamanda Nişantaşı The House Cafe'nin de sahibi olan Ramazan Üren, Tünelde Geçit Cafe'yi açmak üzere pasajdan ayrıldı. Ortağı Zeynep Moroğlu ise yine Markiz sınırları dahilinde birbaşka komşusu Charlotte'nin işletmecisi Kerem Suner'le aynı yerde biriki'yi açtı.İlk bakışta göze çarpan bir değişiklik yok mekanda. Duvarı kaplayan dev fotograf ve çiçekli koltuklar dışında dekor eskisiyle aynı. Herkesin favorisi olan büyük masanın hala yerinde durduğunu görünce derin bir 'oh' çekiyoruz.Çünkü burası yayılabilmek için en ideal yer. Duvardaki fotoğrafa gelince; kalabalık bir insan güruhunun olduğu resmin fotografçı ArthurFellig'in Coney Island'da yakaladığı bir kare olduğunu öğreniyoruz. Fotografın ismi "Erken geldiler ,geç saate kadar kaldılar." Mekan sahipleri de müşterilerinin biriki'ye erken gelip geç saate kadar kalmalarını istediklerinden bu resmi büyütüp dev bir poster haline getirmişler.

Passage Markiz'den adaya bir iki!
bir iki Beyoğlu'ndan sonra Galatasaray adasında.

bir iki ada'da neler var?
· Farklı ülkelerden farklı tatlar ,
· Güzel müzik ve rahat bir dekorasyon ,
· Gündüz salata ve sandwichler ile light bir mönü,
· Gece ise biriki'nin popüler minik lezzetleri ve farklı tatların biraraya getirilmesiyle oluşturulan geniş ve keyifli akşam mönüsü,
· Pazar günleri menemenden, muesli'ye; yaz kahvaltısından pancake'e kadar geniş bir brunch mönüsü
· Didem ile mönüde yenilikler
· Kerem ve Zeynep'in misafirperverliği, dostluğu
· Kuruçeşme'den adaya her 5 dakikada bir shuttle servisi
· Muhteşem bir İstanbul manzarası
· Detaylarda gizli olan farklılıklar

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara