Thursday, April 7, 2011

Gezi Istanbul Cuisine - Taksim

Taksim'e yolu düşen herkesin neredeyse 22 yıldır pastane, kafe ve çikolata butiği olarak bildiği Gezi İstanbul, şimdilerde yepyeni dekorasyonu ve birinci katında Kasım ayından bu yana hizmet veren Gezi İstanbul Cuisine ile, geleneği bozmuyor, uğrak noktası olmaya devam ediyor.


Koordinatör Aynur Kıran ve Gezi İstanbul Cuisine'nin baş aşçısı Talip Çiloğlu ile bir yandan yemekleri tadıp, bir yandan sohbet etmeye başladık. Anladık ki, tamamen sağlıklı ve doğal ürünlere dayanan, öte yandan da gerçek İstanbulluların bildiği ve alışageldiği bir mutfak ve mönü oluşturulmuş. Öncelikli olarak Türk yemekleri ve İstanbul'un vazgeçilmez alışkanlığı zeytinyağlı yemekler ile ızgara çeşitleri ve mezeler genel çizgiyi oluşturuyor.

Güven yaratan bu açık mutfak anlayışını tamamlayan en güzel şey ise Şef Talip Çiloğlu ve yardımcısı Yasin Hızırlı'nın yemek yemeğe gelen herkesle birebir ilgilenmeleri.

"Yemek güzel bir öykü gibidir" diyor Şef Talip Çiloğlu, "Güzelse tadı damadığınızda kalır, aynı güzel bir öykü gibi." 10 yılı Gezi Oteli'nde olmak üzere 35 yıllık aşçı. Öğle mönüsü her gün değişiyor.

 
Diğer mekanlar için İstanbul Restoran Rehberini ziyaret edebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara