Thursday, December 23, 2010

Eleos Restaurant - Beyoğlu

Beyoğlu'nda Beyaz Bir Meyhane..

Yüzyıllardan bu yana eğlencenin, yeme-içme kültürünün adeta başkenti olagelmiş Pera’da bir beyaz meyhane; Eleos… Haydarpaşa’dan, Boğaziçi’ne, Kız Kulesi’nden Selimiye’ye harika bir deniz manzarasına da pencere açan Eleos’ta lezzetlere muhteşem İstanbul panaroması eşlik ediyor.

İstanbul’un gelenekselleşmiş Rum meyhane kültürünü Ege sahillerinin deniz ve ot kültürüyle harmanlıyor Eleos. Ege sahillerinin lezzet örnekleriyle, ferah dekorasyonuyla ve kendine özgü mezeleriyle Yeşilköy’de kısa zamanda bir klasik mekan haline gelen Eleos Restaurant artık Beyoğlu’nda; tarihi Hıdivyal Palas’ta.

Butik restaurant çizgisinde hizmet veren Eleos’un menüsü deniz ürünleri ağırlıklı, Ege yeme-içme kültürünü yansıtan ve eski Rum meyhanelerinden ilham alan nitelikte oluşturuldu. Özel soslarla tatlandırılmış Ege bölgemizin otları, her dem taze ve mevsiminde sunulan, usulünce pişirilen balıklar, deniz ürünleri, Yunan mutfağının klasikleri ve Ermeni mezeleri Eleos Restaurant menüsünün olmazsa olmazları.

İstanbul'da balık hallerinin şenlendiği ve balıkların en lezzetli olduğu bugünlerde, lüfer, tekir, palamut, hamsi gibi itinayla ve türüne göre pişirilmesi gereken deniz mahsüllerini mevsiminde Eleos'ta tatmanız mümkün.

ELEOS’TAN LEZZETLER;

• Ayvalık usulü dereotlu kabak kızartma başlangıçta geliyor ve özel sosuyla ikram olarak sunuluyor.
• Közde mantar, özel sosuyla marine edildikten sonra közde pişiriliyor ve o da Eleos’un ikramlarından.
• Harika bir baharat ve balık buluşması; Balık kokoreç, kayık güveçte sunuluyor ve tadına doyulmuyor.
•Sahanda yapıldığı için olsa gerek, Yunanistan'da 'saganiki' adıyla sunulan, aslen eski bir boğaz tadı olan sahanda midye kavurma peynir ve soslarla harmanlanarak sunuluyor.
•Her dem aynı lezzette, harika bir meyhane başlangıcı; lakerda.
•Hem lezzet, hem sağlık’ diyenlere pazı kavurma ve brokoli ezme.
• Keçi peynirli közde biber, mutlaka denenmesi gereken muhteşem bir 'ikili'
•Ermeni pilakisi, iri taneli, eski usulde pişiriliyor, sıcak olarak güveçte sunuluyor.
•İstakoz kavurma, özel sosu ve sunumuyla mekanın favorilerinden.
•Tabi ki ve ısrarla topik hem de İstanbul'da artık kolay kolay bulunamayacak lezzette, gerçek topik.
•Hamsi dolma, artık mekanın klasiklerinden ve en sevilen mezelerinden.
•Bütün halde ve peynirle sunulan bebe kalamar dolma, kağıtta balık, tuzda balık ve kabakçiçeği dolması mekanın iddialı olduğu diğer meze ve yemekleri.

Eleos tatlılarına da ayrı bir başlık açmak gerekiyor. Özellikle krepte meyve şöleni, fırında elmalı-cevizli tahin helvası ve çikolata şelalesi konuklardan özel ilgi görüyor.

Rakının yanısıra Yunanistan'dan birçok çeşitte ve markada uzo da misafirlere sunuluyor. Eleos, balığın yanına şarabı yakıştıranlar için de zengin bir şarap menüsüne sahip.

İstanbul meyhanelerinin klasikleşmiş lezzetlerinin yanısıra Yunan ve Ermeni mutfağından örneklerin ve Ege’nin şifalı otlarının yeraldığı ELEOS menüsü oldukça zengin ve tadı damaklarda iz bırakacak nitelikte.

ELEOS’un özenle oluşturulmuş müzik arşivinde, Rebetika’nın eşsiz örnekleri, çağdaş Yunan müziğinden örnekler, Klasik Türk Sanat Müziğinin unutulmaz şarkıları ağırlıkta. Çook derinlerden gelen, kalbe seslenen bu eserlerle rakı masaları daha da anlam buluyor, gönül telleri daha bir titriyor.

80 kişilik kapalı alanı, 35 kişilik terasıyla misafirlerini ağırlayan ELEOS özel günlerinizde, kutlamalarınızda size özel menüler de hazırlıyor.ELEOS Eski Yunanca’da ‘merhamet’ anlamına geliyor.

Diğer Mekanlar için: İstanbul Restoran Rehberi tıklayınız.

No comments:

Post a Comment

Bu Blogda Ara